Accesorii ambientale chic – cum le alegi si ce ar trebui sa faci cu ele?

Vremurile se schimba uimitor de repede, iar accesorizarea locuintei necesita adaptare in functie de necesitati. Cea mai fulminanta tranzitie o au accesoriile de tip decorativ, atentia fiind captata de inovatie si utilitate practica. Atat pentru baie, cat si pentru bucatarie au aparut o serie de elemente faine care au un grad ridicat de utilitate si pot fi montate cu usurinta, fara a genera un disconfort prea mare.  Pe laguna.ro poti gasi cele mai bune idei de accesorii pentru casa ta.

Accesorii chic pentru baie

Tot omul are suport de prosop, sapuniera,capac pentru toaleta, stativ sau dozator de sapun in casa, insa un accesoriu chic se remarca prin forma neobisnuita sau valoare estetica functionala, cu o potrivire armonica aparte. Tenta urmarita vizeaza, de regula, redarea unui spirit  de buna dispozitie si destindere, fara a implica o reamenajare de anvergura. O amenajare chic  imbina elemente care sa puna in lumina spatiul si  sa contureze o imagine de ansamblu delicata si vibranta. Obiectele sanitare pentru baie si bucatarie se bucura de o reconfigurare practica: formele, texturile, dar si caracterul automatizat castiga un loc bine plasat in tendintele de cumparare. Ca materiale ceramica, inoxul, lemnul si bambusul sunt in preferinte, dar si unele reprezentari grafice sau picturi pe sticla.

Dozator de sapun

Un tip de dozator de sapun sau detergent de vase tot mai apreciat este cel automat care imbina un design atractiv cu optimizarea picaturii de detergent prin senzor de miscare. Practic, acest dozator de sapun automat functioneaza cu baterii si nu necesita sa stingi vreo parte a acestuia, este de ajuns sa pui mainile sub fanta de scurgere si primesti automat una sau doua picaturi de sapun sau detergent.

Suport pentru prosop

Suportul pentru prosop tip inel, bara sau patrat, cu un design ce imita lemnul este un alt element chic ce poate fi adaptat cu usurinta la mediul din baie sau bucatarie. Functionalitate speciala in amenajarea chic isi gasesc si unele tipuri de etajere sau polite din lemn sau bambus, adaptate corespunzator spatiului ambiental.  Pentru mai multe idei, info aici.

Elemente decorative

Alte elemente decorative care se incadreaza in expunere de tip chic: covorul tesut, prosoapele cu broderii, perdelele inflorate, toate cu un colorit vibrant, usor de incadrat in decorul bai sau al bucatariei. Oricare ar fi maniera de a alege accesoriile de completare in stilul chic al ambientului, este bine sa se pastreze o linie de echilibru in potrivirea si incadrarea acestor elemente, astfel incat estetica vizuala sa imbie la buna dispozitie. Infuzia armonioasa creata prin acest stil completeaza un mod de viata cald si primitor, iar baia si bucataria capata un aer aparte.

Acestea sunt doar cateva accesorii chic pe care le poti include in decorul casei. In realitate insa, exista mult mai multe obiecte pe care le vei gasi pe site-ul anterior mentionat si care te vor ajuta sa iti faci o casa asa cum o visezi. Alegand accesorii potrivite, cu siguranta vei ajunge sa obtii un decor interior interesant.