Află mai multe despre note rafinate într-un parfum pentru bărbați

Zafaran

Indiferent dacă este vorba de a seduce femeile, de a atrage atenția oriunde mergi sau doar pentru a-ți crește stima de sine, parfumul îți e de ajutor. Toată lumea iubește parfumurile. Totuși, alegerea unui parfum care să se potrivească preferințelor tale și să se potrivească cu climatul din regiunea ta nu este întotdeauna o sarcină ușoară.

Pentru a-ți face viața mai ușoară, producătorii descriu pe ambalaj câteva aspecte ale produselor lor. Dar ce înseamnă „apa de toaletă”? Și ce va fi un miros „lemnos” în practică? Înainte de a cumpăra o sticlă de parfum și a cheltui niște bani (și poate regreta), consultă următoarele informații.

Categorii de parfumuri pentru bărbați

Clasificarea fiecărui parfum variază în funcție de concentrația compușilor aromatici. Regula este clară: cu cât este mai concentrat, cu atât parfumul va fi mai intens, valoros și de lungă durată.

  • Parfum

Esență: 15% până la 40% și durată de până la 24 de ore

Utilizarea sa este de obicei limitată la locuri cu temperaturi scăzute. Datorită rarității și concentrației sale de esență, parfumul este, de asemenea, mult mai scump decât alte tipuri de parfumuri. Și iată un avertisment: trebuie să ai grijă atunci când îl utilizezi, deoarece transpirația îi poate spori și mai mult mirosul și, în unele cazuri, poate face rezultatul insuportabil. În această categorie se încadrează acele parfumuri arabesti barbati.

  • Eau de parfum

Esență: 10% până la 15% și durată de până la 12h

Apa de parfum este mai ușoară decât parfumul. Cu toate acestea, au o aromă foarte puternică și pătrunzătoare. Atâta timp cât este folosit în zilele reci, utilizarea apei de parfum este potrivită. Ai grijă însă: prea multe pufuri pot provoca valuri de criză alergică oriunde ai merge.

  • Apă de toaletă

Esență: 5% până la 10% și durata de la 6h la 8h

Pentru o intensitate moale, parfumurile de apă de toaletă sunt ideale pentru utilizare în locuri cu climă tropicală.

  • Apa de colonie

Esență: 3% până la 5%  și durată de 1 până la 6 ore (totuși, în medie, apa de colonie durează două ore)

Foarte moale, apa de colonie este ideală pentru zilele foarte călduroase. Datorită cantității reduse de esență în concentrare, prețul său este în general mult mai mic decât cel al altor parfumuri. Pe de altă parte, dacă ideea ta este să miroși plăcut toată ziua, va trebui să alegi altceva.

Sfaturi pentru alegerea parfumului

Știi că nu are rost să ai la dispoziție un Ferrari și să nu știi cum să conduci. Ca și în lumea motoarelor, nu are rost nici să ai bani pentru a cumpăra cel mai bun parfum din magazin și să nu știi cum să îl alegi sau să îl folosești. Așadar, rămâi la curent cu câteva sfaturi pentru a maximiza eficiența parfumului și pentru a ieși din casă mirosind bine.

  • Înainte de a cumpăra

Amintește-ți: notele de vârf durează foarte puțin timp pe corp. Deci, când mergi la cumpărături pentru un parfum, aplică-l pe încheietura mâinii și miroase-l. Părăsește magazinul și după un timp miroase din nou pulsul.

  • Când se folosește

Deoarece o piele hidratată păstrează mai bine parfumul, cel mai bun moment pentru a aplica parfumul este după un duș. Dacă vei folosi un parfum arabesc royal, atunci cu siguranță vei atrage toate privirile pentru întreaga zi.

  • Cât să cheltuiești

Cantitatea de parfum care trebuie utilizată depinde foarte mult de concentrația sa. Modelele cu apă de parfum, de exemplu, necesită mai puțină pulverizare decât o apă de toaletă. Acum, dacă știi deja bine parfumul și îl folosești frecvent, fii conștient: dacă nasul tău s-a obișnuit cu aroma, s-ar putea să nu sesizezi mirosul parfumului și să exagerezi doza.

  • Unde să aplici

Zonele cu o circulație mai mare a sângelui – cum ar fi partea din spate a gâtului, încheieturile mâinilor și gâtului – sunt locurile ideale pentru a pulveriza parfumul. Asta pentru că, fiind mai calde, aceste părți ale corpului contribuie la difuzarea parfumului.

  • Nu freca încheieturile mâinii

Aplicarea parfumului pe încheietura mâinii și apoi frecarea lor nu te va face să mai simți mirosul. Cel mai mult se va întâmpla să accelereze trecerea etapelor sale, deoarece notele olfactive se vor evapora mai repede datorită încălzirii regiunii.

  • Ai grijă la pulverizarea hainelor

Deoarece materialul absoarbe parfumul mai bine decât pielea, aplicarea acestuia pe haine este o modalitate de a prelungi durata aromei. Ai grijă însă: înainte de a aplica pe cămașă, testează pe o bucată mică de pânză albă pentru a te asigura că lichidul nu îți va pata hainele.