Aparatul dentar, o investitie in farmecul tau pe termen lung!

aparat dentar

Exista mai multe situatii in care folosirea unui aparat dentar se dovedeste cea mai buna solutie, atat din punct de vedere estetic, cat si al starii de sanatate pe termen lung. Tocmai de aceea, tot mai multi parinti responsabili aleg sa le ofere copiilor aceasta oportunitate. Insa un astfel de dispozitiv, disponibil si la clinica stomatologica www.dentalexcellence.ro, este utilizat tot mai des si de catre adulti.

Cand trebuie sa optezi pentru aceasta solutie?

In cazul copiilor, astfel de dispozitive ortodontice pot sa corecteze diferite probleme, precum uniformizarea marimii dintilor sau dezvoltarea oaselor maxilare. De asemenea, pot ajuta la pozitionarea corecta, atunci cand are loc eruptia dintilor permanenti. Daca astfel de situatii sunt rezolvate inca din copilarie, atunci poti fi sigur ca la varsta adulta vei fi scutit de orice neplaceri.

In ceea ce ii priveste pe adultii care nu au avut sansa de a beneficia de astfel de interventii la o varsta mai frageda, un aparat dentar poate, de asemenea, sa corecteze pozitia dintilor sau sa rezolve probleme precum malocluzia. Aceasta anomalie se refera la situatiile in care, din cauza pozitionarii incorecte, nu se poate realiza o muscatura potrivita intre partea superioara si cea inferioara a gurii.

Cum te ajuta un aparat dentar?

Actiunea dispozitivelor de acest tip nu este deloc greu de inteles. Concret, ele aplica o presiune permanenta asupra dintilor pacientului, astfel ca, in timp, se ajunge la rezultatul dorit, si anume alinierea acestora in directia dorita.

Dantura se deplaseaza cu 0,5 milimetri sau cu un milimetru in fiecare luna. Ritmul lent este necesar pentru ca organismul sa aiba la dispozitie timpul necesar pentru a se adapta la schimbarile produse. In aceasta perioada, dispare osul alveolei dentare aflat in directia in care se deplaseaza dintele, iar in urma acestuia se creeaza un nou os, care il sustine.

Durata purtarii este cuprinsa, in cele mai multe cazuri, intre unul si doi ani. Atunci cand faci o vizita la cabinetul stomatologic, ea va fi stabilita cu precizie de medicul dentist, in functie de mai multe criterii. Cele mai importante sunt varsta pacientului, problema existenta, distanta de deplasare necesara, tipul de aparat dentar folosit.

Toate beneficiile obtinute

Pe langa beneficiul principal, care consta in indreptarea si alinierea dintilor, purtarea unui aparat dentar aduce si alte avantaje semnificative, pe termen lung:

  • capeti un zambet superb, care iti va spori considerabil increderea in sine. Daca mai inainte evitai sa deschizi gura, de teama unui aspect inestetic, pe viitor nu mai ai niciun fel de retineri, indiferent de contextul social;
  • nu numai zambetul, ci intregul aspect al fetei este imbunatatit. O expresie armonioasa a gurii poate sa schimbe in intregime fizionomia;
  • scade considerabil riscul de aparitie a cariilor, datorita faptului ca dintii corect aliniati se pot curata cu mai mare usurinta in timpul periajului;
  • scade, in acelasi timp, si riscul altor afectiuni care pot fi provocate de existenta unor spatii dificil de curatat. Astfel, igiena intregii cavitati bucale are de castigat, ceea ce genereaza efecte pozitive inclusiv asupra sistemului digestiv.

Mergi cu incredere la o clinica stomatologica si asculta de sfaturile medicilor! Alegerea aparatului dentar potrivit este o investitie pe care nu o vei regreta niciodata!