Beneficiile prelatelor pentru piscine

Folosirea prelatelor este recomandata pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, pentru acoperirea piscinelor chiar si atunci cand acestea nu sunt folosite.
Ele pot fi pozitionate deasupra piscinei pentru a o acoperi sau dedesubtul ei pentru a impiedica o eventuala alunecare.

Folosirea prelatelor este recomandata pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, pentru acoperirea piscinelor chiar si atunci cand acestea nu sunt folosite.

Ele pot fi pozitionate deasupra piscinei pentru a o acoperi sau dedesubtul ei pentru a impiedica o eventuala alunecare.

Acoperirea piscinelor cu prelate poate oferi numeroase beneficii. In functie de tipul utilizat, o prelata piscina poate ajuta la:

 • Reducerea riscului de inec accidental
 • Conservarea apei prin reducerea evaporarii
 • Minimizarea consumului de substante chimice prin reducerea evaporarii apei
 • Mai putine substante chimice adaugate pentru tratarea apei
 • Economisirea timpului cu intretinerea prin prevenirea caderii impuritatilor in piscina
 • Reducerea costurilor energetice pentru incalzirea apei din piscina prin mentinerea caldurii
 • Pastrarea unei temperaturi mai bune a apei din piscina pe timp de noapte si un inot mai confortabil.

Optiuni de prelate pentru piscina

In zilele noastre, proprietarii de piscine au multe optiuni din care sa aleaga atunci cand opteaza pentru utilizarea unei prelate. Fiecare tip de acoperire ofera diferite avantaje si dezavantaje, deci asigurati-va ca luati in considerare caracteristicile sau beneficiile  importante pentru propria piscina, inainte de a lua o decizie cu privire la ce tip de prelata piscina sa cumparati.

 • Prelate de iarna pentru piscine

Acestea sunt folosite in general pentru a acoperi piscina la inchiderile sezoniere si pentru a o proteja de temperaturi extreme si reziduuri. Acestea nu vor sustine greutatea copiilor, a animalelor de companie sau a obiectelor grele, astfel ca nu pot fi utilizate ca protectie impotriva alunecarilor si a altor accidente. Cu toate acestea, ele sunt relativ ieftine si usor de instalat.

 • Prelate automate pentru piscine

Prelatele automate, cu lamele PVC, disponibile in forme si dimensiuni variate, mentin temperatura apei din piscina, reduc evaporarea, consumul de substante utilizate pentru tratarea apei si, totodata, consumul de energie pentru incalzirea eficienta a piscinei. Ofera siguranta in utilizare pentru copii, persoane in varsta sau animale de companie, incetinesc semnificativ cresterea algelor, iar pe langa aspectul calitativ, necesita o intretinere minima. De obicei, ele trebuie instalate de profesionisti si vin cu un pret mai mare, insa investitia merita din plin. De asemenea, pot extinde sezonul de inot in toate tipurile de climate, pastrand caldura in piscina si prevenind evaporarea apei din bazin.

 • Prelata termica pentru piscina

Poate reduce evaporarea apei cu 95% si consumul de energie folosit pentru incalzirea apei cu aproximativ 50%. O prelata termica poate creste temperatura apei cu 8%-10%, folosind energia solara pentru mentinerea si cresterea temperaturii apei din piscina. Confera usurinta in utilizare si manipulare gratie greutatii sale reduse, insa, pentru o depozitare corecta, este recomandata achizitia unui derulator pentru prelata. Este important de retinut ca aceasta nu incalzeste apa, insa ii mentine caldura intr-un mod foarte eficient. Necesita, de obicei, instalare profesionala si este una dintre cele mai bune modalitati de protejare a piscinei.

 • Prelate solare pentru piscine

Poate cel mai putin costisitoare si usor de utilizat prelata pentru piscina este cea solara. Prelatele cu bule pot fi instalate de catre proprietar si sunt foarte usoare. Ele absorb razele soarelui pentru a incalzi piscina in timpul zilei, pastrand in acelasi timp caldura pe timp de noapte sau in zilele mai innorate. Ele sunt simple, eficiente si necesita o singura persoana pentru a acoperi si descoperi piscina. Reduc evaporarea clorului si consumul de energie pentru incalzire cu pana la 50%, ridicand temperatura apei cu pana la 8 grade.