Bucură-te de un nou început făcând apel la unul dintre cele mai complexe manuale de limba și literatura română

Clasa a IX-a dă startul unui nou început. Elevii au trecut de etapa ciclului gimnazial și acum intră timizi, în funcție de preferințele pe care și le-au exprimat prin bifarea unor opțiuni, într-o nouă etapă, cea a ciclului liceal. Pentru fiecare dintre ei e un moment special, așteptat, dar în același timp și unul mai dificil, comparativ cu anii precedenți. Fapt care nu ar trebui să-i sperie! Totul, în viață, are un început. E important să fii optimist și dornic de a învăța lucruri noi, iar perseverența să nu te părăsească niciodată!

În ceea ce privește materiile și cerințele, ele vor atinge un alt grad de dificultate. Cu toate acestea, nimeni și nimic nu vă poate împiedica de la ,,a ține pasul’’. Noi, echipa Delfin, ne-am gândit deja la toate aceste mici gânduri, care poate vă dau târcoale, și ne-am gândit să facem o selecție a celor mai bune manual romana clasa 9, care vă vor îndruma pașii spre asimilarea unor noi cunoștințe. De aceea, pe pagina online a librăriei Delfin, găsiți, acum, următoarele materiale didactice necesare unui boboc de clasa a IX-a:

  • Adrian Costache, Florin Ioniță, M. N. Lascăr, Adrian Săvoiu, Limba și literatura română. Manual pentru clasa a IX-a, București, Art Group Educational, 2013.
  • Marin Iancu, Rodica Lăzărescu, Limba și literatura română. Manual pentru clasa a IX-a, București, Corint, 2010.
  • Eugen Simion (coord.), Florina Rogalski, Daniel Cristea-Enache, Andrei Grigor, Limba și literatura română. Manual pentru clasa a IX-a, București, Corint, 2008.

Fiecare manual de limba și literatura română de clasa a IX-a a fost realizat în conformitate cu programa școlară și are avizul Ministerului Educației și Cercetării. Ora de limba și literatură română are rolul de a le dezvolta elevilor competențe multiple. Aceștia vor fi implicați în activități de tip dezbatere, vor fi încurajați să-și exprime punctul de vedere, vor fi invitați la răspuns, fie oral, fie în scris, întocmai pentru a-și dezvolta modul de exprimare, de gândire și, totodată, competențele gramaticale și lexicale. Se va urmări, întocmai, îmbogățirea vocabularului prin contactul cu termeni noi preluați din texte sau sustrași și prezentați explicit în rubrici de tipul Dicționar și de asemenea, scrierea și exprimarea corectă prin exerciții de tipul dictare, redactare, dialog etc. .

Manualul joacă un rol important atât în clasă, cât și acasă. Acesta ajută cadrul didactic în urmarea pașilor lecției sau în completarea acesteia, prin temele sau exercițiile pe care le propune spre rezolvare. În afara orelor de limba și literatura română ținute la clasă, alături de profesor, manualul va juca un rol important pentru elev și acasă. Aici, în absența îndrumătorului, acesta va putea să-și fixeze anumite noi informații primite la clasă, recitind subiectul discuției din manual și exersând apoi prin efectuarea aplicațiilor prezente. Manualul de limba și literatura română pentru clasa a IX-a este, în cele din urmă, un sprijin foarte important în parcurgerea materiei. Oricare dintre aceste instrumente-didactice pe care le găsiți la noi are un conținut bine-structurat, o varietate de imagini și exerciții dinamice, atribute care, de altfel, permit familiarizarea elevului cu noile cunoștințe mult mai ușor, într-o manieră mai logică și le stimulează acestora interesul. Manualele redactate într-un asemenea mod vor fi utilizate cu plăcere de către elevi și vor fi răsfoite, cu drag, în vederea parcurgerii rapidă a unor lecții pentru a ajunge la o unitate care, pe fiecare, i-a captivat de la început. Alegând de la noi, cu siguranță, ora de română pentru boboceii de clasa a IX-a nu va părea una plictisitoare.

Pentru alte detalii legate de un anumit manual, accesați link-ul atașat, mai sus, în descriere. Oricare dintre aceste manuale de clasa a IX-a destinate studiului limbii și literaturii române se poate achiziționa simplu și rapid, din librăria noastră online.

Noi punem preț pe calitate înainte de toate! Pentru a vă convinge, plasați o primă comandă!