Casa noua vs renovare: alegeti ceea ce va doriti cel mai mult

Inainte sa va ganditi sa va renovati casa actuala sau sa va mutati intr-o casa noua, alegerea pe care o veti face este dictata de ceea ce doriti de la casa dvs. actuala si de durata de timp de care ati avea nevoie de noua actualizare. Chiar daca ar putea fi tentant sa va intrebati daca renovarea ar fi mai ieftina decat cumpararea unei case noi, este imperativ sa tineti cont de dezavantaje si preferinte pentru casa dvs. actuala. In plus, luati in considerare motivul pentru care doriti o schimbare.

De exemplu, o familie cu multi copii in crestere, spre deosebire de una care are toti copiii crescuti si plecati la casele lor, vor avea doua nevoi opuse. In cazul unei familii in care copiii nu mai sunt sub acoperisul parintilor lor, cei doi parinti singuri sunt probabil sa transforme spatiul nefolosit intr-o camera mai mare pentru divertisment. Dimpotriva, o familie cu multi copii in crestere va lua in considerare transformarea unei camere nefolosite intr-un dormitor suplimentar. Uneori, puteti lua in considerare o camera suplimentara pentru a instala o cada cu hidromasaj. Daca va aflati intr-o casa care are mai putine camere pentru a va sustine stilul de viata, puteti lua in considerare in schimb sa va mutati intr-o alta casa. Stiind exact ce doriti, bugetul si intervalul de timp va pot oferi o baza solida pentru a va muta intr-o casa noua sau a remodela casa existenta. In magazinul online Spincomexim sau Instalmen veti gasi tot ce aveti nevoie pentru renovare.

Casa noua vs renovare: capitalul propriu si ratele dobanzilor conteaza

Chiar daca majoritatea proprietarilor de case se uita la beneficiile incredibile pe care le-ar putea oferi o casa renovata sau noua, exista, de asemenea, o nevoie puternica de sprijin financiar ferm pentru a duce lucrurile la bun sfarsit. Deoarece multe credite ipotecare contin o clauza care limiteaza ceea ce puteti face in casa dvs., s-ar putea ca uneori sa va lipseasca libertatea absoluta de a construi o casa noua sau de a o remodela pe cea existenta. Unele clauze pot prevedea cat de curand puteti incepe procesul de reconstructie. Si uneori, creditorii pot interzice demolarea casei dvs. existente. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca alti creditori pot solicita, de asemenea, sa fie inclusi in procesul de planificare. De ce intra in joc toate aceste clauze? Ei bine, raspunsul este destul de simplu: doriti sa demolati garantia pe care o are creditorul sau banca pentru imprumutul dvs. Inainte de a va darama casa, este imperativ sa retineti ca demolarea casei poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra capitalului propriu. Atunci cand capitalul propriu trece la o valoare negativa, riscati sa nu puteti utiliza produsul de capital propriu pentru o perioada semnificativ mai lunga.

In cele mai multe cazuri, reconstruirea unei noi case necesita un proces indelungat care poate fi obositor si chiar costisitor. Pe langa procesele indelungate implicate, construirea unei noi case poate necesita un avans colosal catre banca sau creditor, inainte de a putea continua cu orice plan de lucrari de constructie. Cand vine vorba de chestiunea ratelor dobanzilor, ar trebui sa luati in considerare ratele dobanzilor practicate de creditorul dvs., deoarece acest lucru poate schimba modul in care va rambursati imprumutul.