Ce cearceafuri de pat sa alegi in functie de dimensiunile acestuia?

Cand cumperi o lenjerie de pat, sunt mai multi factori de care trebuie sa tii cont, iar cel mai important dintre acestia este dimensiunea patului. Astfel, daca salteaua ta este mai mare sau mai inalta decat cele standard, va fi necesar sa alegi cearceafuri de pat mai mari din magazinul online Patul Meu.

Facand alegerile corecte si cumparand asternuturile in dimensiunile potrivite, ai garantia ca vor fi bine fixate pe pat si ca vei beneficia de un somn odihnitor!

Masuratori necesare

Cand cumperi o lenjerie de pat, ar trebui sa ai in vedere urmatoarele masuratori:

  • Lungimea saltelei;

  • Latimea saltelei;

  • Adancimea sau inaltimea saltelei.

Abia dupa ce ai toate aceste informatii, poti alege corect dimensiunile pentru cearceafuri de pat.

Adancimea sau inaltimea saltelei

Daca iti doresti sa achizitionezi lenjeria perfecta de pat si sa ai un somn cat mai odihnitor, este absolut necesar sa stii inaltimea sau adancimea saltelei. Aceasta poate schimba radical dimensiunile necesare pentru cearceafuri de pat si diversifica tipul de saltele dupa cum urmeaza:

  • Salteaua standard – are inaltimea cuprinsa intre 18 si 30 cm;

  • Salteaua adanca – are inaltimea cuprinsa intre 33 si 43 cm;

  • Salteaua foarte adanca – are inaltimea cuprinsa intre 45 si 63 cm.

Odata ce ai stabilit dimensiunile saltelei, ar trebui sa fie simplu sa alegi lenjeria de pat potrivita si sa ai un somn de calitate!

Dimensiuni lenjerie pentru un pat single

In general, in camerele de copii exista paturi single care au saltea de dimensiunile 100 x 190 cm. In acest caz, cearceafurile ar trebui sa aiba latimea intre 150 si 190 cm si lungimea intre 220 si 250 cm.

Daca optezi pentru varianta de cearceafuri de pat cu elastic, dimensiunea acestora ar trebui sa fie de 100 cm latime pe 190 cm lungime si sa aiba intre 20 si 43 cm adancime.

Dimensiuni lenjerie pentru un pat dublu

Dimensiunea saltelei pentru un pat dublu este de obicei de 140 cm latime si 190 cm lungime si se regaseste la paturile pentru camerele de tineret si, mai rar, in camerele de adulti. Latimea potrivita pentru cearceafuri ar trebuie sa fie intre 205 si 220 cm, lar lungimea ideala este intre 223 si 280 cm.

De asemenea, daca alegi versiunea cu elastic, dimensiunea pentru cearceafuri ar trebui sa fie de 140 cm latime, 193 cm lungime si sa aiba intre 20 si 43 cm adancime.

Dimensiuni lenjerie pentru un pat Queen

Salteaua Queen Size are dimensiunile de 150 x 200 cm, este potrivita pentru doi adulti si se regaseste in dormitoarele matrimoniale mici. De data aceasta, vei avea nevoie de asternuturi de pat cu latimea cuprinsa intre 233 si 260 cm si lungimea intre 223 si 254 cm.

Pentru cearceafuri de pat cu elastic pentru aceste saltele este bine sa alegi dimensiunea de 157 x 208 cm si adancimea cuprinsa intre 20 si 43 cm.

Dimensiuni lenjerie de pat King

O saltea de pat King Size are latimea de 190 cm si lungimea de 200 cm si se regaseste in camerele pentru doi adulti care doresc sa aiba mai mult spatiu. De data aceasta, ar trebui sa alegi cearceafuri de pat cu latimea intre 260 si 280 cm si lungimea intre 223 si 290 cm.

Cearceafurile cu elastic pentru o saltea King Size trebuie sa aiba 198 x 208 cm si adancimea cuprinsa intre 20 si 43 cm. Masoara de doua ori si alege corespunzator lenjeria pentru patul tau! Astfel, poti sa fii sigur ca vei beneficia de tot confortul necesar pentru un somn de calitate!