Ce fel de aparat dentar este indicat în funcție de vârstă

DentoCare

Aparatele fixe metalice sunt clasice ale ortodonției. Au apărut mai devreme decât toate celelalte structuri, iar cu ajutorul lor se corectează curbura mușcăturii. Principalele caracteristici aparat fix metalic sunt costurile accesibile, rezistența, versatilitatea, posibilitatea de reamplasare și nu sunt inferioare celorlalte tipuri de aparate dentare. Procedura de instalare este prescrisă de un ortodont după o examinare preliminară, tratament și măsuri de diagnostic. Aparatele dentare metalice sunt recomandate să fie instalate în cazul diverselor patologii ale mușcăturii, defectelor cosmetice și deplasări ale dentiției, încălcarea liniei medii (poziția maxilarului inferior și superior nu este simetrică la închidere), tratamentul poziției aglomerate a dinților, poziția distopică (incorectă) a unităților dentare. Toate aceste anomalii sunt corectate cu succes de un ortodont cu experiență de la clinica DentoCare.

Aparat fix metalic – Caracteristici

Aparatele dentare fixe metalice sunt foarte diverse ca mărime și metode de fixare. Forma încuietorilor este în permanență îmbunătățită, sunt dezvoltate noi aliaje, dar designul fundamental rămâne neschimbat. Structura constă din platforme sau baze separate. Pe suprafața lor exterioară există o canelură pentru plasarea unui arc metalic, care este fixat cu un fir sau o ligatură elastică. Acțiunea forțată a arcului contribuie la restructurarea țesutului parodontal și la mișcarea dintelui în poziția corectă. Sistemul în sine este atașat la maxilar utilizând inele ortodontice, care sunt puse pe 6, 7 sau 8 dinți și ciment fluorurat. Fluorul întărește smalțul și îl protejează de pierderile de minerale.

Aparatele fixe metalice sunt fabricate din oțel inoxidabil, titan, nichel și chiar metale prețioase. Materialele utilizate în ortodonție trebuie să îndeplinească anumite cerințe, cum ar fi caracterul ​​hipoalergenic, să nu oxideze și să nu creeze o retenție de culoare.

Costul unui aparat dentar

Prin modul în care sunt atașate la dinți, pot fi împărțite condiționat în următoarele tipuri: vestibular – atașate la suprafața exterioară a dinților, astfel încât acestea să fie imediat vizibile pentru ceilalți și lingual – atașate la suprafața interioară a dinților, invizibil din exterior, dar nepotrivit pentru toate cazurile. Aparatele dentare autoligate au fost inventate mai târziu decât ligaturile, iar acum devin din ce în ce mai populare. În astfel de sisteme, în loc de încuietori, se folosesc mici caneluri metalice cu margini de închidere, care mențin arcul în poziția dorită și ajută la alinierea dentiției.

De asemenea, autoligarea poate fi efectuată conform tehnologiei active – arcul se așează ferm în canelură, dar din această cauză apare o presiune crescută, ceea ce creează disconfort sau prin tehnologie pasivă, atunci când firul este fixat în sistem în mod liber, astfel încât circulația sângelui nu este perturbată și riscul de a freca suprafața dinților atunci când este purtat, este redus. Dacă te întrebi care este costul unui aparat dentar ar trebui să știi că acesta depinde de complexitatea patologiei mușcăturii.

Aparatele metalice fixe sunt semnificativ mai ieftine decât cele din ceramică, safir sau plastic. Sistemele sunt populare datorită costului redus, eficienței și fiabilității maxime. Sunt utilizate chiar și în cazuri clinice dificile Aparatele metalice fixe sunt mai rezistente la uzură decât aparatele ceramice. Metalul nu se deteriorează sub diferite influențe mecanice, și prin urmare, integritatea structurii este menținută pe întreaga perioadă de purtare a acestora.