Ce poti face cu mobila veche?

Totul este aranjat deja cu firma de mutari si tot ce trebuie sa faci este sa astepti ziua in care vor veni sa ridice mobilierul si toate cutiile pentru a le duce in locatia noua. Dar, pe langa lucrurile importante pe care le doresti in casa noua se mai regasesc si piese de mobilier vechi care pana in prezent nu au fost decat depozitate in diverse locuri. Mobila veche nu se arunca la ghena si nici nu se abandoneaza in casa veche astfel incat sa fie problema proprietarului nou.

Inainte sa vina firma de mutari este important sa te gandesti foarte bine care sunt piesele de mobilier de care vei avea nevoie in casa noua si care sunt piesele de mobilier de care te poti dispensa. Asadar, iti oferim cateva recomandari utile care sa te ajute sa te debarasezi de ele cat mai simplu si fara sa primesti amenda de la autoritati.

Reconditioneaza mobila pe care o mai poti salva

Mobila nu este foarte ieftina si, mai ales daca ai niste piese din lemn masiv atunci poti sa reinterpretezi modelul si sa ii dai o viata noua. Poti achizitiona autocolant sau sa revopsesti in culori moderne piesa de mobilier pe care doresti sa o salvezi si astfel va parea ca ai ceva nou. Mai ales daca este o piesa de mobilier pe care ai primit-o cadou de la parinti sau are o valoare sentimentala este pacat sa o abandonezi.

Doneaza mobilierul

In cazul in care mobilierul nu mai prezinta nici un interes pentru tine atunci cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa il donezi unei persoane care are nevoie. Poti lansa un anunt pe retelele de socializare ca donezi anumite piese de mobilier si doritorii sigur vor veni sa le ridice. Eventual, poti face o fapta buna unei persoane care are nevoie de mobila si nu poate sa isi cumpere si, in drum spre locatia noua poti ruga personalul de la firma de mutari sa faca o oprire si sa lasati mobilierul care nu mai este necesar persoanei care are nevoie.

Vinde mobila care nu iti mai este de folos

Daca din intamplare te muti intr-o casa mai mica, atunci sigur nu vei avea nevoie de toate piesele de mobilier. In acest caz, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa le vinzi. Pune un anunt pe site-urile de profil si vinde excesul de mobilier. Fa niste poze si scrie un anunt in care specifici toate plusurile si minusurile pieselor.

Pentru a-ti face o idee despre cat ar trebui sa ceri cel mai simplu este sa cercetezi putin piata si sa vezi ce pret solicita alte persoane si sa faci o medie. Cu banii obtinuti din piesele de mobilier care nu iti mai sunt de folos poti sa investesti in ceva util pentru noua ta locuinta.

Apeleaza la o firma care colecteaza mobilier vechi

Exista si astfel de firme care vin si colecteaza mobilierul vechi pe gratis. De regula ei colecteaza mobila veche, o reconditioneaza si o revand. Sau, daca esti indemanatic atunci poti sa transformi mobila veche in ceva nou pentru casa ta.

Daca nu stii sigur ce ai putea sa faci cu mobila veche poti intreba direct la firma de mutari ce solutii poti avea si ei iti vor oferi un raspuns cu siguranta .