Ce sunt si in ce domenii se utilizeaza pompele submersibile cu tocator

pompe submersibile cu tocator

Progresul tehnologic inregistrat in ultimele decenii a permis dezvoltarea unor solutii de echipamente extrem de utile pentru foarte multi utilizatori. Atat la nivel rezidential, cat si la nivel industrial, exista probleme care pana nu de mult erau foarte dificil de rezolvat, iar acum se pot remedia in mod automat. Acest lucru a devenit o realitate datorita echipamentelor speciale, care functioneaza in favoarea gospodarilor si nu numai.

Modelele de pompe submersibile cu tocator care pot fi achizitionate de pe piata au un rol bine stabilit. Ele contribuie la un management mult mai usor al apei uzate. Cu ajutorul informatiilor din acest articol, vei putea afla care sunt domeniile in care pot fi utilizate acest tip de pompe, din ce materiale sunt produse si de unde poti achizitiona modele de cea mai buna calitate.

Pompe submsersibile cu tocator: eficienta si siguranta

O pompa cu tocator are structura asemanatoare cu cea a pompei submersibile clasice. Cele doua nu sunt, insa, echipamente identice, nici din punct de vedere structural, nici in ceea ce priveste rolul pe care il au. Pompa submsersibila simpla este utilizata pentru extragerea apei din surse de mare adancime (de peste 30 de metri), prin impingerea catre consumatori.

Cu ajutorul unei pompe submersibile cu tocator, se gestioneaza apa incarcata cu particule solide. Pentru ca aceasta functie sa poata fi indeplinita, este necesara adaugarea unui element suplimentar in structura pompei. Este vorba despre tocatorul produs din fonta sau otel. Aceste materiale au proprietati anticorozive si sunt foarte rezistente si in fata socurilor mecanice.

Tocatorul are menirea de a marunti particulele solide din interiorul apelor care necesita evacuare. Maruntirea se face prin forfecare. Dupa ce materiile din apa au fost aduse la dimensiuni suficient de mici, pompa actioneaza cu presiune deosebita pentru a evacua apa murdara. Modelele performante care se utilizeaza la nivel rezidential permit evacuarea de la adancimi de peste 10 metri.

Eficienta si rolul unei pompe submersibile cu tocator pot fi intelese mai usor, daca se cunosc si domeniile de utilizare a acestui tip de echipament. Iata ce roluri indeplineste aceasta, indiferite circumstante:

  • la nivel rezidential – pompa se utilizeaza pentru evacuarea apelor uzate din fosele septice sau din rezervoarele care preiau apele murdare de la chiuvete, dusuri sau WC-uri. De asemenea, tot pentru utilizatorii casnici, pompele sunt utile in vederea evacuarii apelor acumulate in pivnite, ca urmare a inundatiilor;
  • la nivel industrial – se utilizeaza de catre firmele care produc bunuri in baza unor procese din care vor rezulta ape murdare. Pompele submersibile cu tocator pot fi incluse in sisteme automatizare de pompare a apei murdare si pot fi programate sa se activeze atunci cand senzorii detecteaza atingerea unui anumit nivel in rezervoare sau fosele de acumulare a reziduurilor.

Pentru ca eficienta unei pompe submersibile cu tocator sa fie cea scontata, este important sa se aleaga modelele potrivite. Pe TopStrong.ro poti gasi o gama foarte variata de pompe, din care ai posibilitatea de a alege modelul potrivit nevoilor tale. Cu ajutorul unui astfel de echipament, golirea foselor septice si a beciurilor inundate se va face mult mai rapid si eficient!