Cum pot face ca actualul meu aer condiționat să fie mai eficient?

Cum pot face ca actualul meu aer condiționat să fie mai eficient

Întreținerea și întreținerea de bază vă vor ajuta să mențineți unitatea de curent alternativ cât mai eficientă posibil. Câteva lucruri de reținut:

Sistemele de aer condiționat trebuie să aibă un flux de aer decent pentru a funcționa corect. Orice lucru care va împiedica sistemul dvs. de curent alternativ să primească aerul de care are nevoie va reduce eficiența și performanța prin punerea unei sarcini nejustificate pe motor și restricționarea aerului de a circula peste bobina evaporatorului (partea rece!).

  • Fluxul de aer și unitatea dvs. exterioară: păstrați unitățile exterioare departe de plante și buruieni. AC-ul dvs. trebuie să împingă tot aerul acela cald undeva! Veți găsi că aripioarele radiatorului funcționează ca un radiator auto – dacă radiatorul este blocat, unitatea va trebui să lucreze mai mult pentru a produce aerul rece pe care îl doriți. Cu cât unitatea trebuie să funcționeze mai greu, cu atât va costa mai mult să ruleze și cu atât mai slab va funcționa.
  • Întreținere preventivă: întrețineți-l în mod regulat. Este recomandat să vă întrețineți AC-ul cel puțin o dată pe an. Acest lucru nu este diferit de mașina sau corpul tău; lucrurile trebuie verificate în mod regulat pentru a prinde probleme devreme. Dacă un sistem de curent alternativ nu este întreținut corect, acesta se murdărește – ADEVĂR murdar! Dacă nu este întreținut, AC-ul dvs. se poate umple de păr, praf și resturi și poate chiar să devină un mediu matur de creștere biologică. Acest lucru poate afecta aerul pe care îl respirați. Bobinele interioare pot chiar dezvolta rugina, iar aceasta poate fi suflată prin plen în fiecare cameră din casa ta. Acesta este un pericol potențial pentru persoanele care suferă de astm / alergie și sănătatea dumneavoastră în general, dar este și rău pentru sistemul dvs. de aer condiționat. Când primiți service-ul anual, tehnicianul de la service aer conditionat trebuie să curățe bobina exterioară a condensatorului și să inspecteze restul sistemului pentru necesități de întreținere suplimentare. Obținerea tuturor aspectelor, curățării și întreținerii corespunzătoare va duce mult pentru a vă ajuta sistemul de climatizare să funcționeze mai eficient, să vă răcească mai bine casa și să dureze mai mult.
  • Schimbați filtrul în mod regulat: nu putem sublinia suficient acest lucru! Vă rugăm să schimbați filtrul în mod regulat! Când nu schimbați filtrul de curent alternativ, unitatea centrală primește mai puțin flux de aer către acesta. Încercați să alergați pe un deal cu gura acoperită … nu este distractiv. Fluxul de aer redus înseamnă că AC-ul dvs. trebuie să lucreze mai mult pentru a obține temperatura dorită. Această presiune suplimentară a sistemului poate duce la înghetarea bobinei evaporatorului (partea din rețeaua dvs. de curent alternativ care răcește în mod activ aerul) – oprind sistemul să funcționeze corect și cauzând potențialele reparații foarte scumpe!
  • Remediați conductele cu scurgeri: un canal cu scurgeri ar putea pierde până la 30% din aerul dulce și rece înainte de a ajunge chiar în camera în care vă aflați! Nu mai trageți aer cald și umed de la mansardă sau, mai rău, plătiți pentru aerul condiționat!
  • Înlocuiți componentele când încep să funcționeze defectuos: obțineți un profesionist de la un service aer conditionat iasi care să înlocuiască condensatoarele defect sau alte componente care nu funcționează corect cât mai curând posibil. Dacă A / C-ul dvs. are piese care nu funcționează la potențialul lor maxim, acesta poate determina alte piese (mai scumpe) să funcționeze mai greu și să eșueze mai devreme decât era de așteptat, crescând considerabil costurile. Dacă tehnicianul de service vă recomandă înlocuirea condensatoarelor, nu așteptați până când aceste componente mor complet – acest lucru va face ca sistemul să nu mai funcționeze complet și poate deteriora între timp componentele scumpe. Nu uitați – Legea lui Murphy ne spune că eșecul sistemului va avea loc în cea mai fierbinte zi a anului, de multe ori într-o vacanță când aveți familie sau prieteni în oraș! Fii proactiv.