Cum sa alegeti cel mai bun cuptor de pizza profesional pentru afacerea dumneavoastra?

cuptor pizza

Pizza este un preparat italian care a cucerit lumea inca din secolul al XIX-lea, dar in acelasi timp are o excelenta capacitate de adaptare la gusturile omului de astazi. Apar in permanenta noi retete, iar tehnologia isi pune amprenta si asupra performantelor diferitelor tipuri de cuptor pizza profesional. Prin urmare, un chef specializat in preparatele italiene are la indemana multiple posibilitati de a impresiona clientii.

Pentru a da intreaga masura a talentului sau si pentru a pune in valoare aluatul si ingredientele utilizate, un maestru bucatar are nevoie si de un cuptor de pizza performant. Alegerea unui astfel de echipament HoReCa de pe Fresco.ro, spre exemplu, depinde de mai multi factori, precum sortimentele pregatite cel mai frecvent, cantitatea de care este nevoie zilnic, rapiditatea servirii, spatiul ocupat si, bineinteles, bugetul disponibil.

Insa cel mai important criteriu se refera la tipul de alimentare a cuptorului: pe baza de lemne, cu gaz sau curent electric. Iata ce presupune fiecare dintre aceste variante!

Cuptor pizza pe lemne, pe gaz sau pe curent electric? Avantaje si dezavantaje

Fiecare varianta presupune o modalitate diferita de producere si distribuire a caldurii in interiorul echipamentului. Intr-unul din cazuri, caldura este produsa si distribuita ca urmare a arderii unei anumite cantitati de lemne. In cazul curentului electric, ea este eliberata datorita incalzirii unor rezistente, in timp ce variantele pe gaz presupun existenta unei flacari in partea de jos a cuptorului.

Un echipament care functioneaza pe baza de curent electric se dovedeste ideal pentru acele unitati de alimentatie care servesc pizza la felie, deoarece are meritul de a oferi o coacere uniforma. Ajunge la temperaturi foarte inalte, de pana la 450 de grade Celsius, insa, datorita unui control excelent al diferitelor functii, ofera si o siguranta desavarsita.

Cele mai recente inovatii constau in faptul ca anumite modele de cuptor de pizza electric au camere de coacere diferite, cu control al temperaturii pentru fiecare dintre ele in parte. Astfel, se pot gati doua retete in acelasi timp, iar rezultatele obtinute vor fi la fel de gustoase.

Echipamentele pe baza de gaz sunt alese in special de unitatile de tip fast-food si catering. De asemenea, sunt preferate in locurile in care se prepara indeosebi Margherita si alte sortimente napoletane, precum si focaccia, deoarece blatul copt ramane pufos in partea cu cele mai multe ingrediente si mai crocant pe margini.

Produsele cu alimentare pe gaz se remarca si prin rapiditatea cu care ating temperaturi ridicate. De asemenea, sunt simplu de utilizat si, in acelasi timp, de curatat.

Modelele pe baza de lemne sunt preferate indeosebi in restaurantele mari, unde exista suficient spatiu atat pentru cuptor, cat si pentru combustibilul fosil. De asemenea, clientii acestor localuri obisnuiesc sa astepte sa fie serviti savurand una sau mai multe bauturi, astfel incat durata mai mare de incalzire nu reprezinta nicidecum o problema. Daca alegeti un astfel de echipament, trebuie sa acordati atentie mai multor detalii, inclusiv tipului de lemn folosit, fiind recomandat cel de esenta tare, dens si uscat.

Tineti cont de toate aceste elemente atunci cand alegeti un cuptor pizza profesional si veti realiza investitia care va aduce cel mai mare succes pentru localul pe care il detineti sau il administrati!