Cum sa conduci trotinetele pentru adulti intr-un mod sigur pentru tine, pietoni si trafic?

In ultimul timp, un nou mijloc de deplasare si-a facut remarcata prezenta pe strada. Cu o structura simpla, care nu ocupa mult spatiu, se strecoara in trafic sau printre pietoni starnind deseori curiozitatea. Pe langa faptul ca te ajuta sa ajungi mai rapid la destinatie, te scuteste de asteptarile din statiile de autobuz si de aglomeratie.

Cine a optat deja pentru trotinete adulti din magazinul online Sport-Mag.ro iti poate spune, fara indoiala, ca acestea reprezinta o alternativa practica si distractiva de a te deplasa. Insa stii cum sa le conduci intr-un mod sigur pentru tine si participantii la trafic?

In functie de modelul ales, trotinetele se pot utiliza in parcuri, pe pistele special amenajate de pe trotuare sau pe drumurile publice. In cazul trotinelor electrice, trebuie sa stii ca nu poti circula pe trotuare, decat daca au trasate pistele pentru biciclete. Politia Romana atrage frecvent atentia asupra ilegalitatii de a circula pe trotuarele fara astfel de marcaje. Deplasarea printre pietoni, care pot fi si copii sau oameni in etate, este deosebit de periculoasa atat pentru tine, cat si pentru ei. Asadar, utilizeaza doar spatiile marcate pentru aceste mijloace de deplasare.

Din cauza numarului de accidente in crestere, in care au fost implicate modelele electrice, autoritatile au fost nevoite sa reglementeze circulatia acestora. Iata ce reguli trebuie sa respecti atunci cand conduci trotinete pentru adulti electrice!

  • Varsta este una dintre primele conditii pe care va trebui sa o indeplinesti. Daca ai peste 14 ani, felicitari, te poti bucura de aceasta experienta! In caz contrar, poti circula doar in locurile special amenajate, cum ar fi: parcurile sau proprietatile private.
  • Este interzis sa folosesti trotinetele electrice pe trotuar!
  • Poti circula doar pe pistele special amenajate. In cazul in care acestea nu exista, vei utiliza doar sectoarele de drum unde viteza maxima admisa este de 50 km/h.
  • Pe drumurile publice, doteaza modelele de trotinete pentru adulti cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente.
  • Daca se intampla sa conduci noaptea, echipeaza-te cu imbracaminte care are elemente reflectorizant-fluorescente, pentru a putea fi observat din timp de ceilalti participanti la trafic.
  • Nu uita sa semnalizezi din timp schimbarea directiei de mers! Acum esti fix ca un conducator auto si va trebui sa te asiguri intotdeauna inainte de a lua o decizie in trafic, pentru a nu genera evenimente nedorite. Semnalizeaza cu mana intentia de a vira, cu cel putin 50 m inainte de efectuarea manevrei.
  • Daca te gandesti sa iei cu tine pe trotineta un prieten, copilul sau pe oricine altcineva, uita de aceasta intentie, deoarece transportul pasagerilor este interzis.
  • Ai casca de protectie? Daca nu ai implinit inca 16 ani, va trebui sa achizitionezi una si sa o porti obligatoriu! Cu toate acestea, se recomanda purtarea castii indiferent de varsta. Accidentele nu tin cont de varsta.
  • Este interzis sa folosesti trotinete pentru adulti electrice sub influenta alcoolului sau a substantelor cu efect halucinogen!
  • De asemenea, este interzis sa te agati de alte vehicule aflate in mers! Incearca sa fii un participant civilizat la trafic si trateaza-i cu respect pe cei care circula alaturi de tine.

Indiferent de locatia in care alegi sa folosesti modelul tau preferat, tine cont de regulile de mai sus. Nu pune in pericol viata celorlalti si gandeste responsabil! Oferta de trotinete adulti cuprinde numeroase variante care se pot plia usor nevoilor tale. Condu intelept si bucura-te in siguranta de numeroasele avantaje pe care ti le poate aduce acest vehicul atat de popular.