Cum se curata un grinder de tutun? Invata de la profesionisti!

grinder tutun

Destinat maruntirii tutunului, un grinder de tutun este un accesoriu care nu ar trebui sa lipseasca din trusa niciunui fumator. Usor si practic, acesta poate imbunatati semnificativ experienta fumatului si, cand este intretinut corespunzator, poate dura ani la rand.

Din acest motiv, este important sa stii cum sa cureti corespunzator un astfel de dispozitiv. Majoritatea persoanelor arunca aceste produse la scurt timp dupa ce le-au achizitionat, crezand ca s-au stricat, insa, de cele mai multe ori, ele trebuie doar curatate corespunzator.

In cele ce urmeaza, vei descoperi doua metode de a curata un grinder tutun. Sfaturile oferite in continuare sunt oferite de legalizeit.ro, magazinul online in care vei descoperi o gama variata de accesorii pentru tutun. Asadar, iata cum trebuie sa procedezi!

Care sunt instrumentele de care vei avea nevoie?

 • Scobitoare;

 • Periuta de dinti pe care nu o mai folosesti;

 • Pensula;

 • Congelator;

 • Farfurie sau castron;

 • Alcool izopropilic;

 • Punga resigilabila sau un borcan;

 • Apa;

 • Un prosop.

Metoda 1

 1. Dezasambleaza. Pentru inceput, vei dezasambla acel grinder de tutun si vei scutura fiecare parte pentru a scapa de tutunul in exces.

 2. Inmoaie dispozitivul in alcool. Pune accesoriul intr-o punga resigilabila sau intr-un borcan, dupa care adauga alcoolul izopropilic. Lasa dispozitivul la inmuiat pentru aproximativ 30 de minute, agitand continutul din cand in cand. Acest proces va ajuta tutunul sa se desprinda mai usor.

 3. Curata. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, curata accesoriul cu ajutorul unei periute de dinti vechi. Repeta acest procedeu pentru fiecare piesa a dispozitivului, pentru capac, pentru partea zimtata s.a.m.d.

 4. Clateste. Cu apa calduta de la robinet, clateste cu atentie fiecare compartiment. Asigura-te ca nu a mai ramas nicio urma de alcool sau de tutun si poti lasa piesele la uscat pe un prosop curat.

Metoda 2

 1. Separa piesele. La fel ca in cazul metodei anterioare, primul pas este reprezentat de dezasamblarea produsului.

 2. Salveaza tutunul ramas. Tot tutunul ramas va fi pus deoparte intr-un castron – vei afla de ce in continuare!

 3. Lasa dispozitivul in congelator. Dupa ce il reasamblezi, lasa grinderul in congelator. Pe masura ce urmele de tutun vor ingheta, acestea vor fi mai usor de indepartat.

 4. Curata. Cu ajutorul unei scobitori si al unei pensule, elimina cat de mult tutun posibil. Ramasitele vor fi salvate alaturi de restul tutunului obtinut la punctul 2.

 5. Inmoaie in alcool. Cand consideri ca dispozitivul este destul de curat, il poti lasa la inmuiat in alcoolul izopropilic pentru 20-30 de minute. Vei agita punga resigilabila sau borcanul din cinci in cinci minute.

 6. Curata din nou. De data aceasta, vei folosi o periuta de dinti pentru a elimina si cele mai incapatanate urme de tutun.

 7. Clateste si usuca. La final, clateste accesoriul si lasa-l sa se usuce.

 8. Reutilizeaza. Daca ai urmat cum trebuie toti pasii indicati pana aici, ar trebui sa ai un grinder tutun curat ca in prima zi. Reutilizeaza tutunul salvat pe parcursul procesului si bucura-te de o experienta unica.

Poti folosi oricare dintre cele doua metode pentru a te asigura ca produsul tau este curatat corespunzator. Cu toate acestea, cea de-a doua tehnica dureaza mai mult timp, insa reprezinta o curatare in profunzime a dispozitivului pentru maruntit tutunul.