Cum trebuie depozitate mijloacele de transport electrice?

Majoritatea posesorilor de trotinete electrice, hoverboard-uri si alte tipuri de mijloace de transport electrice prefera sa le depoziteze pana in momentul in care pot sa fie utilizate din nou. Dar, o trotineta electrica poate sa fie utilizata si pe timpul iernii daca nu exista alt mijloc de transport care sa fie folosit. Totusi, pentru a o utiliza pe timpul iernii trebuie sa fii destul de experimentat si sa o utilizezi respectand o serie de conditii speciale.

Cei care aleg sa depoziteze acest mijloc de transport electric trebuie, la randul lor, sa respecte o serie de reguli prin care sa se pastreze in cele mai bune conditii si sa fie pregatit pentru a fi din nou scos pe strada in momentul in care se incalzeste afara.

Cum sa depozitezi eficient mijloacele de transport electrice pe timp de iarna?

Pentru a te asigura ca se pastreaza in conditii bune vei avea nevoie sa acorzi o atentie sporita in special bateriei pentru a putea trece cu brio peste sezonul rece. Inainte de depozitare este recomandat sa se curete si sa fie sterse toate componentele iar locul de depozitare sa nu fie umed sau predispus la conditii improprii.

Este recomandat ca bateria sa fie incarcata la un procentaj de cel putin 35% inainte de a fi depozitat si, in mod ideal, trebuie incarcata o data pe luna, timp de jumatate de ora cel putin. Acest lucru te ajuta sa nu se deterioreze bateria. Aceasta componenta este cea mai costisitoare de inlocuit, asadar, nu doresti sa iti asumi riscuri.

sursa:smartbalance.ro

Depozitarea trebuie sa se faca intr-un loc unde accesul este limitat si poate incapea cu usurinta. Mijloacele de transport electrice sunt fabricate astfel incat sa nu necesite foarte mult spatiu de depozitare dar totusi, este bine sa ai un loc special rezervat in acest scop. De asemenea, este important sa nu se depoziteze deasupra alte lucruri voluminoase care ar putea deteriora componentele acestuia.

Pregatirea mijloacelor de transport electrice pentru utilizare in urmatorul sezon cald

Dupa o perioada mai lunga in care a stat depozitata, specialistii recomanda sa realizezi o serie de verificari pentru a fi in siguranta deplina in momentul in care utilizezi mijlocul de transport electric din nou in sezonul cald. Trebuie sa verifici sistemul de franare, luminile, stopurile, semnalizarile, sistemul de pliere si toate suruburile. Nu este obligatoriu dar este recomandat pentru a fi in siguranta si pentru a te asigura ca in timpul in care a stat nefolosit nu s-au petrecut situatii neplacute.

In cazul in care ai gasit bateria complet descarcata se recomanda sa nu il lasi peste noapte in priza. Incarca mijlocul de transport electric exact cum o faci in mod normal si esti pregatit de plimbare. Daca una dintre componentele mentionate mai sus nu functioneaza corespunzator este recomandat sa mergi la un service unde pot sa fie rezolvate problemele. Apeleaza numai la specialisti sau direct la magazinul de unde l-ai achizitionat si inlocuieste piesele defecte numai cu modele originale.

Un mijloc de transport electric asa cum este un hoverboard sau o trotineta electrica este o modalitate foarte buna prin care poti sa strabati orasul si sa te bucuri de aer curat, indiferent daca il folosesti pentru a merge la servici sau sa faci ceva distractiv in weekend.