De ce fiecare casa ar trebui sa aiba un coltar extensibil.

Nu putini sunt consumatorii care opteaza pentru avantajele unui coltar extensibil atunci cand isi inlocuiesc vechea canapea. Dupa cum sugereaza cuvantul, este o componenta pentru camera de zi a casei care, in functie de nevoile specifice, poate servi ca un coltar sau ca un pat. In virtutea acestei caracteristici, canapeaua extensibila este, de obicei, inclusa in lista de produse doua in unu. In detaliu, functia de coltar este selectata pentru a viziona televizorul seara, pentru a recupera energia sau pentru a intampina prietenii si rudele care au venit in vizita. Functia de pat, care este activata in general atunci cand trebuie sa gazduiti un membru al familiei pentru mai multe nopti sau pentru a face fata unor situatii de urgenta, are un scop complet diferit. Exemplul clasic este imposibilitatea de a se deplasa liber in urma unei operatii. In aceste situatii destul de frecvente, avand cel mai bun coltar extensibil, se evita cantonarea persoanei in dormitor si se face ca aceasta sa fie mai implicata in viata de zi cu zi.

Pe Bieno.ro poti gasi mobila la reduceri, la preturi super avantajoase si tot ce trebuie sa faci este sa alegi piesele potrivite, care se vor integra cu succes in bugetul tau, astfel incat sa nu fie nevoie sa cheltui mai mult decat ti-ai propus. Nu uita ca cele mai interesante piese de mobilier nu sunt cele mai scumpe, ci acelea care se potrivesc cel mai bine cu interiorul tau si cu personalitatea ta. Va fi mult mai simplu sa te simti bine astfel, in propria casa.

Factorii pentru alegerea unui coltar extensibil: o structura confortabila, dar si rezistenta

Dupa ce am ilustrat toate avantajele posibile ale unui coltar extensibil si tipurile realizate, inainte de a baga mana in portofel, trebuie sa facem cateva consideratii privind factorii de alegere. Indiferent daca preferati un model acordeon sau unul care se intinde complet independent, o structura care sa reprezinte un mix de confort si rezistenta este o necesitate. Poate suna ca una dintre acele fraze clasice de publicitate, dar este de fapt o mantra pentru companii. Acestia cheltuiesc sume uriase de capital si resurse de diferite tipuri pentru a recrea formula perfecta. Acestea fiind spuse, structura canapelei extensibile trebuie sa fie proiectata astfel incat sa asigure o pozitie corecta in timpul somnului, sustinand greutatea persoanei. Din aceste motive, insertiile din otel sunt foarte frecvente, un material capabil sa gaseasca un echilibru intre rezistenta si flexibilitate.

Factorii pentru alegerea unui coltar extensibil: materialele selectate de producatori

Avand in vedere ca avem de-a face cu obiecte care nu sunt inlocuite in fiecare an, sfatul este sa nu acordam prea multa atentie economiilor, riscand sa ne trezim poate cu ceva inadecvat. Daca este adevarat ca imitatia de piele confera stralucire si moliciune canapelei extensibile, este la fel de adevarat ca aceasta ar putea crea disconfort in timpul noptii, mai ales cand temperaturile cresc. Prin urmare, in opinia expertilor, este preferabila o acoperire din tesatura respirabila.

Tipurile de canapea extensibila existente

Dupa ce am descris utilitatea unui produs doi in unu, este esential sa comparam tipurile de coltare extensibile de pe piata. Veti fi surprinsi sa descoperiti ca aceasta nu este o componenta dezvoltata recent, ci una care era deja raspandita in anii 1980. Prima generatie de coltare extensibile, atunci cand se trecea la modul de somn, necesita o indoire a marginilor coltarului si indepartarea somierei prin ridicarea pernelor. Pe scurt, pentru a transforma coltarul in pat dublu au fost necesare cateva operatiuni manuale, destul de incomode si obositoare. Din fericire, astazi, categoria coltarelor extensibile include modele in care este suficient sa trageti usor de baza.