De ce sa cumperi calculatoare si laptopuri refurbished high-end?

Calitatea constructiei intre calculatoarele pentru browsing si cele business nu poate fi comparata, desi arata la fel. Daca nu dispuneti de multi bani, va puteti permite un laptop high-end cautand pe piata calculatoarelor refurbished, unde puteti gasi dispozitive din clasa business la preturi de consum. Piata calculatoarelor refurbished nu este cunoscuta pe scara larga, deoarece nu se vorbeste suficient despre ea. Vanzatorii sunt interesati sa ofere articole noi, mai degraba decat articole refurbished, care au fost intotdeauna considerate de mana a doua. Acestea sunt convenabile atunci cand acelasi articol costa foarte mult nou, de exemplu, MacBook Pro care costa mii de euro. Le puteti gasi pe internet, introducand cuvantul „refurbished laptop” sau „laptopuri refurbished „.

Ca intotdeauna, introducand cuvinte in limba engleza veti obtine mult mai multe rezultate si, de asemenea, adresele site-urilor oficiale ale companiilor de unde puteti cumpara calculatoare refurbished. De exemplu, Apple insasi ofera o sectiune a site-ului sau web plina de calculatoare Mac refurbished.

Majoritatea lanturilor mari de magazine le au, dar nu sunt atat de mult promovate ca cele noi. Le puteti gasi mai usor pe internet, cautand cu termenii pe care i-am mentionat mai sus. Exista o multime de ele pe Amazon sau eBay, desi exista riscul de a le cumpara din locuri indepartate. Intotdeauna este recomandabil sa cumparati numai din Europa, atat pentru a beneficia de garantia europeana, cat si din cauza timpului de transport si a contactului cu vanzatorul.

Cea mai buna varianta insa este aceea de a le cumpara de la firme locale, pentru a putea beneficia si de garantie. Cu siguranta nu vreti sa trimiteti laptopul sau calculatorul in alta tara atunci cand se strica si veti avea tendinta de a renunta sa mai folositi garantia. Alegand firme locale, va fi mai usor sa trimiteti produsul al reparat.

Precautii si costuri ale calculatoarelor refurbished

Evitati sa va lasati ademenit de preturile excesiv de mici, deoarece acestea ascund intotdeauna escrocherii, chiar si pe piata calculatoarelor refurbished. Atunci cand nu sunt escroci, sunt vanzatori asiatici, iar articolul expediat poate ramane blocat in vama. In acest caz, este nevoie de multi bani pentru a-l lua de acolo. Riscul vamal este intotdeauna foarte mare atunci cand se cumpara pe internet din tari din afara Uniunii Europene. Pe langa calculatoare, exista tablete, computere desktop, smartphone-uri, aparate foto, ceasuri sau aparate de uz casnic si de bucatarie.

Navigand pe internet veti gasi multe laptopuri refurbished la preturi foarte atractive de la magazinul online dab-it.ro din Timisoara. De exemplu, pentru mai putin de 500 de euro exista o multime de calculatoare refurbished care ar costa de doua ori mai mult, daca ar fi noi. Unele articole nu mai exista pe piata, dar sunt in continuare dispozitive excelente. Poate ca au fost inlocuite de altele care nu au aceeasi calitate tehnica. Uneori se intampla ca laptopurile de calitate sa fie scoase din productie si sa nu se mai gaseasca decat laptopuri refurbished, deoarece acestea nu mai sunt pe stoc.

Nu merita sa cumparati laptopuri refurbished low-end pentru ca acestea costa putin mai putin decat cele noi. Nu puteti obtine un raport calitate-pret decat cu articole de inalta calitate care sunt concepute pentru utilizare intensiva. Acestea sunt excelente pentru jocuri sau pentru a lucra in miscare, dar aveti grija, deoarece trebuie sa verificati intotdeauna starea bateriei. Uneori, aparatele de uz comercial sunt scoase din uz din cauza ca bateria are o durata mica de viata.