Educatia copiilor, vizibila in modul in care reusesc sa intretina un vestiar metalic scolar!

vestiar metalic

Educatia incepe din sanul familiei. Respectul, bunul simt, primele reguli de organizare si curatenia sunt invatate acasa inca din primii ani de viata. Felul in care si-au facut datoria parintii in tot acest timp se vede rapid din comportamentul micutilor in colectivitate, la gradinita sau la scoala.

 

Copiii care au fost educati sa isi stranga singuri jucariile si sa le aseze corespunzator in cosuletul destinat acestora sau cei care au fost implicati deseori in activitati casnice minore au dobandit un simt al raspunderii mult mai dezvoltat. Acest lucru este un avantaj urias pentru ei, fiind mai increzatori in propriile forte, mai organizati si mai selectivi. Diferenta dintre micii invatacei este remarcata de cadrele didactice si prin modul in care acestia reusesc sa isi sistematizeze lucrurile personale intr-un vestiar metalic de la www.viamond.ro.

 

Joaca, cea mai buna forma de educatie la varste fragede

 

Un copil poate deprinde foarte usor anumite abilitati prin intermediul jocurilor. Orice constrangere de a face o anumita activitate il va indeparta de aceasta, ba mai mult il va determina sa reactioneze negativ ori de cate ori intalneste o situatie asemanatoare. Simpla responsabilizare a acestuia fata de propriile jucarii, hainute sau carti are un rol esential in dezvoltarea sa ca adolescent si mai apoi ca adult. Aceste activitati contribuie si la dezvoltarea gandirii analitice si a orientarii intr-un spatiu. Odata ajuns intr-o institutie de invatamant, acesta stie cum sa pastreze curatenia la locul sau de lucru si poate deveni rapid un exemplu pentru cei din jurul sau.

 

Un vestiar metalic este un test foarte bun pentru copii. Cu o structura robusta, care ii permite sa reziste multor socuri, acesta poate face fata cu brio neindemanarii unora sau temperamentului mai agresiv al altora. Rolul educatorilor este sa observe aceste tipuri de comportament si sa intervina imediat pentru a le corecta.

 

Studiile efectuate in randul copiilor au aratat ca acestia coopereaza mult mai strans cu profesorii si se adapteaza mult mai usor la noile conditii, atunci cand le sunt explicate beneficiile si utilitatea regulilor stabilite. Un vestiar metalic ofera numeroase avantaje elevilor, iar odata ce acestia le inteleg, responsabilitatea fata de acest mobilier este de admirat.

 

Compartimentul unui vestiar, prima „proprietate” din spatiul public al lui bebe

 

Un aspect important care trebuie evidentiat este simtul proprietatii pe care il deprinde copilul atunci cand primeste in grija un spatiu al sau, de care poate dispune permanent, folosind cheia sau cifrul pentru a securiza obiectele personale.

 

In functie de modelul de vestiar metalic achizitionat, compartimentarea permite depozitarea manualelor, echipamentului sportiv, papucilor de schimb sau pachetelelor de mancare. Mai mult decat atat, pentru a evita deplasarea frecventa cu ghiozdanul supraincarcat de rechizite si manuale, acesta poate depozita o parte dintre acestea, pentru a le avea la dispozitie la ore atunci cand este cazul, fara a le mai transporta zilnic. De asemenea, tableta sau telefonul pot fi pastrate in siguranta in vestiar, fara riscul de a fi sustrase sau pierdute.

 

Organizarea corecta a compartimentului alocat fiecarui elev in parte este esentiala pentru pastrarea ordinii. Copiii pot primi cateva sfaturi utile in legatura cu sistematizarea spatiului, ca de pilda asezarea obiectelor in functie de prioritati. In timp, design-ul unui vestiar metalic ii va inspira sa creeze propria lor schema de sistematizare, pentru a beneficia din plin de mica lor proprietate.