Feng shui: ce este si idei pentru a decora casa

Va spunem ce este feng shui-ul, care sunt principiile sale si cum va puteti decora casa conform acestei filosofii taoiste pentru a organiza spatii cu armonie.

Feng shui este o filozofie taoista de origine chineza, care ne invata cum sa distribuim spatiile in mod armonios, astfel incat energia sa curga in ele si, prin urmare, spatiile in care locuim sa ne influenteze pozitiv.

In acest articol va spunem ce este, care sunt principiile sale si cum sa va decorati casa in functie de feng shui. Aflati totul despre feng shui si umpleti casa cu armonie.

Ce este feng shui

Spatiile in care traim zilnic ne influenteaza foarte mult starea de spirit, energia si atitudinea pe care o punem zi de zi si situatiile care apar. Se intampla sa ne obisnuim cu ele atat de repede incat nici macar nu ne dam seama daca traim in haos sau daca casa noastra, de exemplu, ne umple de energie pozitiva. Pentru aceasta exista feng shui. Tablouri personalizate de aici .

Feng shui este o alta filozofie orientala antica care ne-a schimbat viata intr-un mod pozitiv. Feng shui isi are originea in tao-ul chinezesc si este o filozofie care ne invata sa ocupam spatiile in mod constient, astfel incat tot ceea ce este in el sa fie in armonie, energia sa curga prin ele si, in consecinta, spatiile sa ne influenteze pozitiv.

Cele 3 principii pentru a intelege feng shui

Cuvantul feng shui inseamna literalmente „vant si apa” si aduna in ele cheile feng shui-ului, care sunt observarea elementelor naturii in ceea ce priveste formele lor, orientarea lor si fortele lor de a conserva Qi (chi), ceea ce se numeste energia vietii.

Mentinerea Qi-ului in echilibru si armonie este obiectivul principal al feng shui-ului, astfel incat amenajarea obiectelor in spatiile noastre este o modalitate de a canaliza Qi (chi) pentru a curge prin ele, asa cum se intampla cu raurile.

In cuvintele maestrului Guo Pu din cartea „Zangshu” (una dintre cele mai vechi care exista despre feng shui), arta de a conserva energia vitala si de a o canaliza este feng shui: „Qi calatoreste si se disperseaza cu vantul, dar este retinut in prezenta apei”.

Acum, stim deja ca Qi (chi) este energia vitala care mentine universul, dar exista o alta cheie pentru feng shui pe care trebuie sa o invatam si anume ca exista un qi „bun” si un qi „rau”.

Qi-ul bun se numeste Sheng Qi si este cel pe care il gasim in acele spatii care sunt armonie si energia vitala curge prin ele, deci au un feng shui bun. Dimpotriva, Sha Qi sau „rau” este cel pe care il gasim in locurile nefavorabile pentru ca energia vitala sa curga, astfel incat influenta sa este negativa.

Un alt principiu al feng shui-ului este yin yang ca doua energii total opuse, dar complementare. Probabil ati vazut vreodata simbolul yin yang, care este un cerc care este impartit in jumatate de o linie ondulata, lasand o parte neagra sau intunecata, Yin si o parte alba sau usoara, Yang. Cele doua trebuie combinate corect in interior pentru a obtine rezultatele dorite.