Cum sa alegi un fiset metalic, in functie de marimea si activitatea firmei tale?

Un fiset metalic reprezinta o solutie buna pentru organizarea spatiului de lucru. Intr-o astfel de piesa de mobilier poti amplasa toate documentele din birou si nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu siguranta lor. In plus, multe modele au un aspect estetic placut si sunt mai rezistente decat dulapurile din lemn sau plastic. Iata ce trebuie sa stii pentru a face alegerea potrivita din magazinul online Viamond.ro!

De cate tipuri pot fi fisetele metalice?

Aceste produse se impart in mai multe categorii, avand dimensiuni variate. Modelele care sunt mai lungi pe orizontala nu dispun de foarte mult spatiu in interior, dar sunt destul de practice pentru cei cu un buget restrans.

Spre exemplu, fisetele metalice cu masurile de 90x90x40 cm au doar o polita in interior si o constructie din otel cu pereti simpli si soclu. Totusi, usile acestora sunt dublu ranforsate si dotate cu fante de aerisire in partea inferioara. Pe langa asta, produsul are certificarile ISO 9001:2008 Quality Management, ISO 14001:2004, Environmental Management si OHSAS 18001:2007 Health and Safety Management.

Firmele care sunt deja stabile pe piata si au un numar mare de angajati pot folosi un fiset metalic vertical. Acestea sunt special concepute pentru a gazdui un numar mare de fisiere si vin insotite de diverse cadouri. Spre exemplu, un model cu 4 rafturi are dimensiunile de 900x400x1800 mm si este livrat la pachet impreuna cu un set de bibliorafturi. Acestea au latimea de 8 cm si sunt formate din carton rigid, iar in partea exterioara dispun de un mecanism nichelat pentru prinderea hartiilor.

Care sunt caracteristicile ce trebuie analizate?

Dotarile unui fiset metalic pot avea legatura atat cu suprafata exterioara, cat si cu ceea ce se afla in interior. Daca iti doresti sa previi formarea bacteriilor, este recomandat ca suprafata usilor sa dispuna de tratament anticoroziv. In situatia in care vopseaua este ignifuga, acest lucru garanteaza protectie impotriva contactului cu focul sau al unui incendiu.

Alte certificari disponibile pe fisete metalice sunt cele de la UNI. Spre exemplu, 12720:1999 atesta rezistenta la lichide reci, iar UNI 13722:2004 are legatura cu reflexia luminii pe suprafata. Un astfel de model poate avea balamale interne antiefractie si nervuri longitudinale amplasate pe laterale si pe usa. Produsul vine la pachet cu o garantie valabila timp de 24 de luni din momentul achizitiei si este livrat in stare complet asamblata.

Cat de sigur poate fi un fiset metalic?

In general, sistemul de inchidere clasic cu 2 chei este suficient de puternic pentru a tine la distanta persoanele neautorizate. Totusi, daca iti doresti mai mult decat atat, poti sa adaugi alte tipuri de inchideri aditionale.

De exemplu, cum ar fi sa atasezi un sistem de inchidere sus-jos sau unul cu cifru? Acesta poate fi mecanic sau electronic si garanteaza accesul celor care stiu combinatia numerica fara alte accesorii. Unele modele dispun de inchidere antiefractie direct din fabrica. Acestea sunt securizate prin polita ranforsata ce se monteza in dreptul butucului.

Care este scopul mobilierului din metal?

Atunci cand decizi sa achizitionezi un fiset metalic, ar fi bine sa te gandesti inca de la inceput ce obiecte vei depozita in acesta. Desi in mod normal produsele din aceasta categorie sunt construite pentru acte, facturi sau date confidentiale, unele dintre ele pot sustine o greutate mare. La un furnizor de birotica si papetarie online ca Viamond.ro vei gasi o gama larga de produse cu usi batante, glisante sau special concepute pentru valori la preturi accesibile!