Găsiți inspirație pentru decorarea casei din mai multe surse

Vine un moment în viața tuturor locuitorilor unei case sau a unui apartament când își dau seama că pur și simplu TREBUIE să facă ceva în legătură cu decorul lor. Acea canapea maro pătată, scaunul lovit și covoarele portocalii zdrențuite de pe vremea facultății trebuie să dispară!

Dar cum puteți începe un proiect de decorare a casei care să vă îmbunătățească mediul interior, precum și să vă exprime personalitatea? Răspunsurile pentru inspirația de decorare a casei pot veni din mai multe surse. Cheia unei redecorări reușite a locuinței este să ai răbdarea și perseverența de a continua să cauți prin aceste surse până când găsești stilurile și culorile ideale.

Unele persoane au un talent înnăscut pentru decorarea casei. Le place să răsfoiască reviste de decorațiuni. Își fac întâlniri săptămânale pentru a viziona emisiunile preferate de decorare la televiziunea prin cablu. Le place chiar să meargă la casele de prezentare ale decoratorilor pentru a vedea cele mai noi stiluri, de la tapet și țesături de tapițerie la tratamente ingenioase pentru ferestre și frumoase covoare florale. Ideea este că oricare și toate acestea, și nu numai, pot inspira un proiect de decorare a casei.

Unul dintre locurile mai puțin costisitoare pentru a începe să căutați inspirație este reprezentat de revistele de decorațiuni interioare. Nu vă gândiți că trebuie să cumpărați reviste noi de pe raft. În zilele noastre, multe orașe și localități au librării second-hand unde oamenii își schimbă cărțile și revistele. Aceste librării de ocazie sunt locuri excelente pentru a găsi reviste de decorare la prețuri reduse semnificativ. Nu uitați că cele mai bune stiluri de decorare a casei au un aer clasic, așa că privitul revistelor învechite poate fi exact ceea ce vă trebuie pentru a alege un plan de decorare a unei încăperi.Vezi aici modele de draperii pentru living https://aondeco.ro/categorie-produs/perdele-si-draperii/

Librăriile second hand și bibliotecile publice sunt, de asemenea, surse excelente pentru cărți despre decorațiuni interioare. Dacă simțiți că stăpâniți bine conceptele de bază ale unei bune decorațiuni interioare, cum ar fi echilibrul și armonia, vă puteți concentra pe unele dintre tehnicile mai specializate de decorare. Acestea ar putea include modul de a picta finisaje false, de a coase draperii frumoase sau de a crea propriile covoare împletite reversibile. Orice vă inspiră să începeți un proiect este un bun punct de plecare.

Pe lângă cititul și privitul fotografiilor pentru idei de decorare, mai multe întâlniri vizuale pot inspira planurile de decorare. Printre acestea se numără vizitarea caselor model sau a caselor de prezentare ale designerilor, privirea fotografiilor de design interior și vizionarea la televizor a emisiunilor de decorare sau de transformare a locuinței. Poate fi un pic mai greu să rețineți informațiile din aceste surse, așa că asigurați-vă că luați notițe de la vizitele la fața locului și înregistrați emisiunile TV pentru a le revedea frecvent.

În cele din urmă, navigarea online este o altă modalitate de a aduna inspirație pentru decorarea casei. Puteți căuta diverse subiecte, vizita site-uri web specifice de decorare interioară și chiar puteți face un „tur online” al caselor model și al caselor de prezentare. De exemplu, mai mulți producători de vopsele și magazine de îmbunătățire a locuinței oferă acum programe prin care puteți încerca diferite scheme de culori pentru diverse încăperi. Multe dintre aceste site-uri oferă buletine informative prin e-mail și alte notificări utile pentru a fi la curent cu tendințele în materie de decorare.

Indiferent de ceea ce vă inspiră căutarea de decorare a casei, nu uitați să fiți un cumpărător înțelept atunci când vine timpul să începeți proiectul. Consultați mai multe surse pentru materialele de decorare a casei înainte de a cumpăra ceva. Nu uitați, doriți să asamblați genul de mediu de acasă confortabil și atrăgător cu care puteți trăi mult timp – până când sunteți gata să redecorați!