In ce perioada merita sa vizitam lacul Ursu din Sovata?

lacul ursu din sovata

Sovata este una dintre cele mai cunoscute statiuni din Romania si cu siguranta locul preferat pentru multi romani pentru a concepe copii: datorita proprietatilor apei sale sarate, este cunoscuta sub numele de „anotimpul minunilor”, care vindeca problemele de infertilitate. De aceea, la centrele de wellness din Sovata vin periodic numeroase cupluri.

Puteti vizita lacul Ursu din Sovata in orice anotimp pentru simplul motiv ca in fiecare sezon veti avea ceva de vazut aici. Daca veniti pentru motivul anterior mentionat, atunci vara este probabil cel mai bun moment pentru ca va veti putea scalda in lac.

Sovata este un oras din judetul Mures. Este situata la 55 km de orasul Targu Mures (resedinta de judeti), la 70 km de Sighisoara si la doar 10 km de Praid si de celebra salina. Orasul balnear Sovata este situat la poalele Muntilor Gurghiu, care fac parte din Carpatii Orientali, si la confluenta raurilor Tarnava Mica si Sovata.

Strada principala a statiunii balneare are multe hoteluri si restaurante si se incheie la un sens giratoriu, in dreapta caruia se afla Hotelul Danubius Sovata, iar pe partea opusa se afla Lacul Ursu, lacul principal al acestei zone.

Pe langa Lacul Ursu, gasim o serie de lacuri mai mici, unele dintre ele legate direct de primul: sunt lacurile Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei, Paraschiva si Serpilor.

In Lacul Ursu este posibil sa si inoti. Are esplanade din lemn, din care poti accesa apa. Un bilet de acces poate fi platit la intrarea in lac, in timp ce persoanele care se afla la Hotelul Danubius au acces inclus in diferitele pachete de tratament disponibile.

Un al doilea lac in care se poate face baie este Lacul Alunis, desi este mult mai mic decat Lacul Ursu. Pe de alta parte, restul lacurilor mentionate au o dimensiune mult mai mica si nu este permis sa te scalzi in ele.

O alta activitate foarte frumoasa  de turism in judetul Mures si foarte recomandata este sa faceti o plimbare de-a lungul platformelor de lemn care inconjoara Lacul Ursu si sa vizitati lacurile din zona.

Ce sa vedeti in Sighisoara?

Contrar a ceea ce poate parea, Sighisoara nu a fost nevoita sa abuzeze de mitul lui Dracula pentru a atrage turisti.

Puteti vizita „Casa lui Dracula”, unde a trait celebrul „Tepes” (si poate s-a si nascut in  ea, desi nu exista surse istorice care sa ateste acest lucru), dar dincolo de asta, si suvenirurile tipice, nu am vazut o exploatare excesiva a figurii sale.

Din fericire, nu au nevoie de ea. Fabulosul sau centru istoric, protejat de Patrimoniul Mondial din 1999, este un motiv mai mult decat suficient pentru a justifica vizita la Sighisoara. Dincolo de frumusetea sa, este o bijuterie aproape unica, deoarece este una dintre putinele cetati medievale din Europa care este inca locuita.

Pentru a incepe sa vizitati Sighisoara trebuie doar sa localizati Turnul cu Ceas (sec. XIV), o mare emblema a orasului.

Inaltimea sa de 64 de metri si acoperisul sau deosebit – policromat si acoperit sub forma unui ac cu patru turnulete in colturi – il fac sa nu treaca neobservat.

De fapt, poate fi vazut de aproape oriunde in oras, ceea ce este foarte convenabil ca referinta, deoarece este intrarea principala si iesirea din orasul vechi. In ceea ce priveste exteriorul sau, in afara de acoperis, trebuie sa te uiti la ceasurile care impodobesc atat fatada sudica, cat si cea nordica, pentru a vedea figurile din lemn, care se schimba in functie de ziua saptamanii, si cocosul meteorologic care se ridica pe o imensa bila de aur.