In ce situatii vei avea nevoie de o fisa medicala doveditoare?

fisa medicala doveditoare

Sanatatea e mai buna decat toate, conform unui proverb romanesc vechi, dar foarte real. Iar starea de sanatate devine cu atat mai importanta in numeroasele imprejurari in care ai nevoie de o fisa medicala doveditoare.

Iata care sunt cele mai frecvente astfel de situatii si cum te poti descurca mai bine, in fiecare dintre ele!

Fisa medicala pentru angajare

Un astfel de document cuprinde analizele medicale complete, relevante pentru angajati, efectuate fie in momentul schimbarii locului de munca, fie periodic, pentru a se asigura ca acestia sunt apti pentru locul de munca respectiv.

In functie de domeniul de activitate, examenul de medicina muncii poate sa cuprinda, dupa caz, urmatoarele: examen clinic general, examen oftalmologic, EKG, glicemie, examen psihiatric, spirometrie, hemograma, examen psihologic, audiograma si altele. De regula, cu cat o activitate profesionala este mai solicitanta din punct de vedere fizic si psihic, cu atat trebuie efectuate mai multe teste.

La Clinica Medicala Standard Med, preturile pentru serviciile de medicina muncii sunt cuprinse intre 60 si 100 de lei pentru fiecare angajat.

Fisa medicala pentru permis auto

Potrivit legislatiei actuale, examinarea medicala in vederea obtinerii permisului de conducere si intocmirii certificatului medical se efectueaza in scopul depistarii eventualelor afectiuni care ar contraindica aptitudinea de a conduce autovehicule, conducatorul auto fiind obligat la examinari medicale ori de cate ori efectueaza reinnoirea permisului de conducere.

Investigatiile medicale efectuate cu aceasta ocazie sunt urmatoarele: medicina interna, ORL, oftalmologie, ortopedie/chirurgie, neurologie si psihiatrie.

La Centrul Medical Standard Med, cu site-ul fisamedicala.info, aceasta fisa este eliberata pe loc, in aceeasi zi in care faci analizele. Pretul este de numai 130 de lei. In plus, daca fisa pentru preschimbarea permisului auto categoriile A si B nu este gata in maximum o ora de la completarea formularelor, vei primi inapoi 50% din pretul platit!

Certificatul medical A5 (de sanatate fizica si psihica)

Eliberata in vederea obtinerii unei autorizatii de libera practica, aceasta fisa medicala este necesara mai multor categorii profesionale. Pentru obtinerea ei, medicii trebuie sa treaca printr-o examinare psihiatrica, iar asistentii medicali si kinetoterapeutii prin examen de psihiatrie si medicina interna. Contabilii, avocatii si persoanele care doresc sa adopte un copil trebuie, de asemenea, sa fie supuse unei examinari psihiatrice.

La Centrul Medical Standard Med, pretul este de 60 de lei pentru un certificat medical cu o singura specialitate – apt psihic, cu viza medicului psihiatru. Pentru certificatul medical A5 cu doua specialitati – apt psihic si fizic, cu viza atat de la psihiatru, cat si de la medicina interna, pretul este de 80 de lei.

Certificatul de casatorie

O fisa medicala este necesara chiar si atunci cand te casatoresti. Certificatul prenuptial sau de casatorie se efectueaza in vederea incheierii casatoriei civile si contine examen VDRL, examen HIV, examinare psihiatrica, examen radiologic pulmonar, examinare ginecologica si incheierea certificatului medical.

Daca femeia este insarcinata, trebuie sa informeze medicul in aceasta privinta, deoarece in astfel de situatii este interzisa efectuarea oricarui tip de radiografie si, prin urmare, certificatul este eliberat fara examinarea pulmonara.

Indiferent de tipul de fisa medicala de care ai nevoie, adreseaza-te cu incredere Clinicii Medicale Standard Med! Vei obtine actele care iti dovedesc starea de sanatate in cel mai scurt timp, la un pret avantajos, fara batai de cap!