Melk – o capodopera a arhitecturii baroce si un punct de atractie turistica major

Melk, un oras idilic situat in vestul Austriei, este cunoscut in primul rand pentru manastirea sa impresionanta, care se ridica mandra pe malul stang al Duanrii, fluviu care inainte de ajunge la noi strabate si acest frumos oras austriac. Acest oras fermecator atrage turisti din intreaga lume datorita frumusetii sale naturale si a bogatiei sale culturale si istorice.

Manastirea Melk, o bijuterie a arhitecturii baroce, este una dintre cele mai mari si mai bine conservate manastiri din Europa Centrala. Fondata in secolul al XI-lea, manastirea a fost reconstruita in stil baroc in secolul al XVIII-lea, iar astazi impresioneaza cu fatada sa monumentala, cu gradinile sale luxuriante si cu interiorul sau magnific.

Vizitatorii pot explora biserica manastirii, salile decorate cu lux si biblioteca impresionanta, care gazduieste o colectie valoroasa de manuscrise si carti vechi.

In afara manastirii, Melkul ofera si alte atractii interesante. Centrul vechi si pitoresc al orasului Melk este plin de cladiri istorice exceptional conservate, piete incantatoare si cafenele traditionale. De asemenea, vizitatorii pot urca pe dealul din apropiere pentru a admira panorama spectaculoasa asupra orasului si a regiunii inconjuratoare.

Melk este, de asemenea, un punct de plecare ideal pentru a explora frumusetea regiunii Wachau. Acesta este un tinut pitoresc de pe valea Dunarii, renumit pentru peisajele sale idilice, pentru castelele medievale si pentru zonele sale viticole. Turistii pot realiza plimbari cu barca pe Dunare, pot explora satele traditionale si pot degusta vinurile excelente produse in aceasta regiune.

Melk este un oras fermecator care merita cu siguranta sa fie inclus pe lista de vizite in Austria. Cu manastirea sa impresionanta, cu farmecul sau istoric si cu peisajele sale pitoresti, Melkul ofera o experienta memorabila pentru orice calator care doreste sa descopere frumusetea si cultura Austriei.

Din Timisoara la Melk se poate ajunge rapid si in siguranta cu masina (rent a car Timisoara) sau cu microbuzul (transport Austria Romania). In cazul in care grupul este mai mare de 20 – 30 de persoane va puteti gandi chiar si la inchirierea unui autocar (inchiriere autocar Timisoara).