Piata materialelor de constructii in 2023

piata materialelor de constructii in 2023

De la schimbarile tehnologice rapide la cererea crescuta de materiale durabile, ultimii ani au fost o perioada de transformare pentru industria materialelor de constructii. Pentru unii, aceste schimbari vor fi perturbatoare. Pentru altii, au oportunitati pentru o noua crestere si noi modele de afaceri. Aflati ce tendinte din industrie sunt pe cale sa afecteze furnizorii de materiale de constructie in 2023.

Pe fondul unei economii care se zguduie din cauza pandemiei de COVID-19 si a unei crize energetice in curs de dezvoltare, multe companii din industria materialelor de constructii isi reorienteaza strategiile pentru a se adapta la conditiile economice actuale si la noile moduri de lucru.

In ciuda faptului ca este o industrie condusa de mult de costuri si de rezultat, schimbari precum noile tehnologii si noile cerinte ale consumatorilor evidentiaza necesitatea unor noi strategii de introducere pe piata. Furnizorii de materiale de constructii sunt acum sub presiune pentru a crea noi propuneri de valoare care sa-i deosebeasca de concurenta si sa livreze produse si servicii pentru a tine pasul cu schimbarile din industrie si cu noile reglementari.

Furnizorii de materiale de constructii trebuie sa se adapteze la cerintele in schimbare pentru a ramane in fruntea curbei in 2023. Iata cinci tendinte despre care credem ca vor afecta industria in anii urmatori. Piața materialelor de construcții în 2023 va cunoaste o serie de modificari importante.

  1. Cresterea cererii pentru materiale durabile si reciclate

Cresterea gradului de constientizare a impactului nociv asupra mediului al materialelor traditionale de constructie a condus la o cerere puternica pentru alternative durabile si reciclate. Aceasta tendinta este determinata atat de cererea consumatorilor, cat si de noile reglementari guvernamentale, cum ar fi Environmental Act 2021.

Va puteti astepta ca aceste evolutii sa se adauge la cresterea pietei materialelor de constructie „verzi” sau durabile, despre care Allied Market Research estimeaza ca va atinge o valoare de 511,2 miliarde de dolari pana in 2030. Firma Autocompres se adapteaza tot timpul noilor cerinte.

  1. Trecere spre modele de economie circulara

Pe langa cresterea materialelor durabile, exista, de asemenea, o schimbare continua de la modele de afaceri liniare la cele circulare, care urmaresc reducerea deseurilor si imbunatatirea eficientei resurselor.

Aceasta tendinta este determinata de preocuparile legate de impactul asupra mediului al modelelor traditionale de afaceri. De exemplu, nota de politica publica 06/21 cere acum companiilor care solicita contracte guvernamentale cu o valoare anuala de peste 5 milioane de lire sterline sa-si demonstreze angajamentul de a atinge zero net pana in 2050. Noile reguli de achizitii ii sfatuiesc pe contractorii din sectorul public sa elaboreze un plan de reducere a emisiilor de carbon. care detaliaza sursa emisiilor lor si pasii pe care ii intreprind pentru a le gestiona.

Companiile de materiale de constructii pot demonstra conformitatea cu reglementarile de mediu si isi pot consolida programul ESG obtinand verificare prin scheme precum Furnizor verificat .

  1. Popularitatea in crestere a constructiilor prefabricate

Un raport Mordor Intelligence estimeaza ca piata cladirilor prefabricate din Marea Britanie va creste la un CAGR de 4,5% din 2020 pana in 2025. Veniturile industriei, care au atins 9 miliarde de dolari in 2019, sunt in mare parte determinate de investitiile in crestere in constructii modulare, in care componentele de constructie/proiect sunt fabricat in afara santierului si asamblat la fata locului, permitand timpi de constructie mai rapidi si un control imbunatatit al calitatii.