Produse traditionale, macrame, artizanat si obiecte vechi

Orice mileu sau fata de masa macrame, obiect de artizanat, costum traditional si orice alt produs lucrat manual este unicat. Doua produse lucrate manual pot fi asemanatoare, dar nu identice.

Mileurile cuprind grupa obiectelor de ornament, atat pentru obiectele de imbracaminte cat si cele pentru infrumusetarea caselor.

Aparitia si folosirea dantelelor dupa scrierile vechii este asociata cu descoperirea inodatului firelor sub forma de plasa. Deabia in secolul XV-lea intrebuintarea brodatului a luat amploare, astfel in timpul Renanscentismului Italian i-a nastere o noua conceptie si anume aceea a broderiei fara suport de panza,dand nastere dantelei cu acul si implicit mileurilor.

Dantelele macrame sunt obtinute din fire impletite si inodate cu mana a caror margine este incheiata cu sau fara franjuri. Se executa cu fire groase, bine rasucite, fire speciale numite macrame.

Panza nealbita, bine apretata, serveste la desenarea modelului si apoi la insailarea lasetei dupa forma modelului.

Lasetele sunt firele impletite sau snurul care formeaza baza mileului, aceste lasete sunt primele elemente necesare pentru inceperea lucrului la mileu implicit fata de masa, dupa panza cu modelul imprimat. Aceasta laseta se executa cu croseta si se intrebuinteaza diferite fire, de grosimi diferite in functie de finetea dorita in realizarea mileului de macrame. Insailarea lasetei pe panza se face cu acul, urmarind liniile modelului.

La modelele mai mari (ex. Fata de masa) se folosesc mai multe tipuri de laseta din macrame, obtinand astfel un model mai frumos dantelat.

Dupa umplerea modelului, mileul se i-a de pe panza se spala, se apreteaza si se calca si iata avem un minunat obiect decorative.

Ce este traditional? Traditional = ansamblu de conceptii, obiceiuri, credinte, cunostinte, datini etc. mostenite si transmise din generatie în generatie prin vorba, obiecte, obiceiuri, etc., trasatura specifica a unui grup social.

Ce este un magazin traditional? Traditional Store va pune la dispozitie, obiecte de artizanat, bucataria traditionala si tot ceea ce se leaga de obiceiurile traditionale. Produse vechi, pastrate din generatie in generatie, si porduse noi, dar facute dupa vechile traditii, mostenite si pastrate din neam in neam.