Secretele arhitectului despre cum sa mobilezi un dormitor modern

Un dormitor este una dintre cele mai importante camere dintr-o casa, cel mai primitor si mai intim loc dintr-o casa, unde mintea si corpul se odihnesc si, ca atare, ar trebui gandit in ansamblu. De fapt, a te limita la alegerea mobilierului din catalog este un pic ca a ridica cateva ingrediente pentru un tort fara a avea o idee clara despre ce tort sa faci. Cel mai important element pentru mobilarea unui dormitor: capul patului Primul secret care trebuie respectat atunci cand abordam tema mobilierului dormitorului este sa porniti intotdeauna de la peretele care va actiona ca capul patului.Acest lucru se datoreaza faptului ca peretele capului este cel mai important din intreaga camera, cel care, la nivel de perceptie, este observat mai intai si actioneaza ca fundal pentru pat. Pe langa mobila va trebui sa ai si alte lucruri, cum ar fi tavi mic dejun si accesorii pentru momente romantice.

O boiserie moderna ca o tablie

O solutie mai putin banala decat simpla colorare sau acoperirea intregului perete este crearea unei lambriuri din lemn natural sau colorat care are o inaltime mai mica decat camera. Acest gest duce la introducerea unui nou semn orizontal pe perete, cu mai multe beneficii:

  • Mariti vizual camera
  • Creati un omolog in care sa treceti sistemele si sa instalati iluminatul indirect
  • Realizati-l direct de la tablia patului, astfel incat sa puteti alege unul fara
  • Tabelul din tesatura

Ca alternativa la boiserie de lemn scazuta, peretele tabliei poate fi imbogatit cu o acoperire (totala sau partiala) din tesatura care inlocuieste tablia traditionala: in acest fel obtineti un perete moale pe care sa va sprijiniti si sa cititi confortabil. Totusi, tapiteria din tabla a tesaturii poate da loc si uneia sau doua perne simple atarnate pe perete, usurand astfel rezultatul final si creand o scena moderna si esentiala.

Tabelul cu o singura culoare

Am pastrat ca ultima solutie probabil cea mai simpla si mai banala, adica sa folosesc o culoare diferita pentru peretele capului in comparatie cu ceilalti pereti. De fapt, aceasta solutie, in timp ce imbunatateste situatia, nu este, in opinia mea, cea mai buna alegere. De asemenea, in acest caz recomand intotdeauna sa adaugati un semn pe perete, mai degraba decat sa-l colorati pe toate: acest gest colorat aduce cu siguranta mai multa curiozitate si complexitate in dormitor decat un perete nediferentiat. Cu toate acestea, un lucru foarte important de observat este culoarea aleasa pentru peretele capului daca decideti sa continuati cu aceasta solutie De fapt, deoarece dormitorul este locul in care corpul si mintea se relaxeaza si se regenereaza, este bine sa evitati orice tip de culoare stralucitoare, preferand in schimb nuante neutre, precum diferitele nuante de gri, porumbel sau albastru.

Patul clasic de perete

Daca o boiserie sau un element orizontal (cum ar fi culoarea) care imparte peretele in sine este proiectat pe peretele capului, patul ar trebui sa ia forme simple si regulate, care sa nu distraga atentia de la protagonistul real al mediului. In acest caz, totusi, trebuie acordata o atentie deosebita tabliei patului, care, fiind un element orizontal suplimentar, ar trebui sa fie cat mai minim posibil, daca nu chiar inexistent