Sfaturi și trucuri pentru aranjarea florilor

Florile sunt un tip de plantă care este iubit de aproape toți oamenii. Ele constituie un decor minunat pentru casă, precum și ornamente atrăgătoare pentru exteriorul casei. Pentru a face florile și mai plăcute ochiului, mulți oameni aleg să le aranjeze în moduri frumoase și unice. Aranjarea florilor nu este o sarcină greu de învățat. Tot ceea ce aveți nevoie este puțină imaginație și creativitate.

În cele ce urmează vă prezentăm o listă de sfaturi și trucuri pentru aranjarea florilor:

1. Atunci când aranjați flori alegeți culorile care vi se par atrăgătoare. Printre culorile care afișează veselie și vitalitate se numără culorile luminoase, cum ar fi roșu, galben și albastru. Dacă sunteți în căutarea unui aranjament care să reflecte un anotimp, cum ar fi toamna, folosiți portocaliu, maro și un roșu închis și intens.

2. Există diferite tipuri de flori cu care puteți lucra. Poți folosi flori proaspete,flori criogenate, flori uscate sau flori artificiale. Pentru tipul de flori pe care îl alegeți, veți avea nevoie de spumă florală. Spuma verde de reținere a apei este folosită pentru florile și flora proaspătă. Spuma maro este folosită pentru flori uscate sau artificiale. Pentru florile proaspete, înmuiați spuma în apă caldă cu hrană pentru plante. Pentru florile uscate și artificiale, nu se înmoaie spuma. Trebuie doar să adăugați lipici la spumă pentru a vă asigura că acestea se lipesc de recipientul în care sunt așezate.

3. După ce ați așezat spuma în recipient și aceasta este bine fixată, puneți bucăți scurte de verdeață stufoasă de-a lungul bazei pentru a acoperi buretele. Pentru florile uscate, puteți folosi bandă adezivă florală pentru a acoperi spuma și așeza flori grele de-a lungul bazei. Pentru aranjamentele tradiționale, tăiați întotdeauna spuma florală cu aproximativ 2,5 cm mai sus decât marginea recipientului. Acest lucru va permite ca plantele să fie aranjate în mod natural.

4. Atunci când aranjați, folosiți cele mai mari și mai grele flori de-a lungul bazei. Aranjați câte o floare pe rând. Scurtați tulpinile după cum este necesar. Aranjați-le ca o piramidă sau în formă de minge. Asigurați-vă că forma este netedă și că marginile sunt egale. Florile trebuie să fie orientate spre exterior și la un unghi adecvat. Folosiți un cuțit pentru a înclina și modela tulpinile. Este nevoie de un cuțit cu muchii ascuțite pentru a face o tăietură ascuțită și netedă care să permită apei să intre în tulpinile florilor. Nu strângeți florile. Umpleți găurile în plus cu niște verdețuri lungi. Asigurați-vă că verdețurile nu se aglomerează. Florile mai mici pot fi grupate pentru a da un aspect unic. Grupați florile liber, aranjându-le aproape una de alta.

5. Este important de reținut că unele flori se usucă înaintea altora, așa că, dacă doriți ca aranjamentul să dureze mult timp, alegeți flori care rezistă mult timp. Unele flori care rezistă mult timp sunt garoafele și trandafirii. Florile proaspete trebuie udate la fiecare câteva zile, Flori precum Baby’s Breath fac ca întregul aranjament să fie mai elegant și mai izbutit. Dacă unele dintre flori mor mai devreme decât celelalte, le puteți îndepărta și le puteți înlocui cu alte flori proaspete. Florile parfumate pot fi copleșitoare în spații mici și restrânse. Aranjamentul de flori uscate și artificiale trebuie să dureze.

6. Alte adaosuri care fac ca aranjamentul floral să arate elegant includ porumbul, fructele, boabele și multe altele.

Aranjarea florilor este o modalitate distractivă și creativă de a adăuga viață și vitalitate unei case.