Sfaturi utile pentur a alege cele mai bune produse pentru par

Sfaturi utile pentur a alege cele mai bune produse pentru par

Ai grija de parul tau alegand produsul potrivit pentru par! Iata cateva sfaturi pentru a va asigura ca nu gresiti inainte de a plati. Produsele Moroccanoil (vezi aici produse) si altele similare sunt unele dintre cele mai recomandate.

Produsele pentru par nu sunt ceea ce lipseste pe piata. Pre-samponare, balsam, sampon pentru par uscat, colorat, ser cu varfuri uscate, lotiune anti-friz .Dar normal, exista si alegeri proaste printre toate aceste produse cosmetice vizate. Si foarte des, cumparati un produs verificand doar daca acesta se potriveste cu natura parului. Cu toate acestea, este esential sa privim etichetele mai detaliat si sa invatam sa descifram componentele utilizate. Ai grija de parul tau alegand produsele potrivite!

Regula nr. 1: Alegeti produsul pentru par in functie de tipul parului

Evident, in primul rand, este esential sa va vizati produsul pentru par in functie de natura parului vostru. Parul uscat nu va avea aceleasi nevoi de hidratare ca parul gras. Daca parul tau este colorat, optarea pentru un sampon specific, precum cele oferite de marca Moroccanoil, va garanta o culoare pastrata pe termen lung.

Regula # 2: invatati sa cititi etichete

Multe produse comerciale contin substante chimice daunatoare parului (si mediului), care, in loc sa infrumuseteze, sa hraneasca si sa straluceasca, il pot ingreuna, face unsuros, slabi sau usca. Mai ales daca le folosesti foarte frecvent. Inainte de a cumpara orice sampon sau balsam de par, verificati etichetele pentru urmatoarele ingrediente chimice (si evitati-le!):

  • Siliconi (imeticona, dimeticonol, fenil trimeticona, polisiloxan etc.)
  • PEG si PPG (polietilenglicol si polipropilenglicol)
  • Fenoxietanol si alti parabeni (metilizotiazolinona).

Parul sensibil predispus la iritatie va evita agentii tensioactivi excesiv de agresivi, cum ar fi lauril de sodiu / sulfat de lauret in favoarea SCI (Sodium Cocoyl Isethionate), care este mai bland asupra scalpului. Sau chiar mai bine, carboxilat de lauril glucoza de sodiu sau glucozid de nuca de cocos, surfactanti derivati din ulei de nuca de cocos, mai naturali si respectuosi pentru par. Parul foarte uscat trebuie sa evite produsele care contin alcool, un ingredient sigur, dar care poate usca fibrele.

Regula # 3: folositi-va produsele pentru par cu moderare

Produsele pentru par nu fac exceptie de la regula moderatiei: la fel ca in toate, trebuie sa stii cum sa dozezi si sa nu cazi in extreme. Spalarea parului prea des, chiar si cu o calitate foarte buna sau produs 100% natural, nu va va permite parului sa respire, atacat de apa (adesea prea calda) si de agentii de spumare continuti in sampon. Consumati-va produsele de ingrijire a parului cu moderare.

Regula # 4: nu credeti ca produsele mai scumpe sunt cele mai bune

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, pretul nu influenteaza intotdeauna calitatea produselor de infrumusetare. Este suficient ca un produs cosmetic sa fie produs de o marca de renume pentru ca pretul sau de vanzare sa creasca considerabil, fara ca ingredientele utilizate sa fie de o calitate mai buna. Cu toate acestea, acest lucru nu garanteaza eficacitatea maxima a unui produs. Prin urmare, pretul unui produs cosmetic nu este o garantie a rezultatelor. Din nou, trebuie sa va cunoasteti parul, sa va vizati adevarata natura si produsele pe care le tolereaza sau nu.