Sfaturi utile pentru alegerea lanternelor potrivite

Cauti o lanterna de care nu trebuie sa-ti faci griji din punct de vedere al calitatii? O lanterna care va functiona ani de zile? In acest articol, va explicam cum sa separati graul de pleava. Care sunt criteriile importante pentru a gasi o lanterna de calitate. La Pedavo gasesti cea mai variata gama de optiuni.

Cum sa alegi o lanterna?

Inainte de a alege o lampa portabila, este necesar sa facem un bilant al diverselor criterii: puterea luminii, tipul de alimentare, autonomia, greutatea si dimensiunea lampii, optiunea impermeabila, criteriile de selectie variind in functie de nevoi.

Pentru iluminat ocazional

  • lanterna cu o putere de la 10 pana la 200 de lumeni este suficienta pentru iluminarea ocazionala.
  • Un model cu unghi larg este util pentru iluminarea in jurul tau, de exemplu in timpul unei intreruperi de curent; verificati intervalul (este exprimat in metri).
  • lanterna mica si usoara este usor de depozitat si poate fi luata oriunde.
  • Un model reincarcabil va permite sa fiti intotdeauna operational.
  • Sa se aprinda in timpul lucrului
  • Este necesara o putere minima de 100 de lumeni pentru a functiona confortabil.
  • Pentru lucrarile care necesita iluminare puternica si directionata, lumina de santier este ideala.
  • Pentru a ilumina o zona foarte precisa, avand mainile libere, farul este perfect potrivit.
  • Pentru a ilumina un site intr-un mod mare si eficient, se recomanda un proiector cu o putere minima de 700 de lumeni.

Tehnologia LED

Lanternele moderne folosesc LED-uri. Pentru utilizarea de zi cu zi, vechea tehnologie a becurilor este acum depasita si inlocuita cu tehnologia LED. Puterea de lumina a LED-urilor este mult mai mare. Pastrati aceeasi cantitate de lumina mult mai mult timp. Cel mai cunoscut producator de LED-uri este compania americana Cree. Un numar mare de lanterne moderne, de calitate, folosesc lumini Cree. Aceasta companie este foarte transparenta in privinta produselor sale: indica pe site-ul sau numarul maxim de lumeni produsi de bec in conditii ideale (in laborator) conform standardului ANSI. LED si lumeni. Numarul de lumeni si becul LED utilizat sunt doi factori strans legati. Pentru ca fiecare LED poate produce un numar maxim de lumeni in conditii optime. Pentru a atinge intensitatea maxima a luminii, un LED trebuie impins la capacitatea sa maxima. Deoarece o astfel de tensiune testeaza longevitatea unui LED, lanternele nu sunt supuse unor astfel de tensiuni. Lanternele folosesc de obicei nouazeci pana la nouazeci si cinci la suta din capacitatea LED-ului.

Putere (Watt) si lumen.

LED-urile al caror numar de tip se termina cu numarul 2 corespund celei de-a doua generatii a LED-ului in cauza. Acest tabel arata clar ca numarul de lumeni pe Watt este in crestere. LED-urile devin din ce in ce mai puternice si mai eficiente. Aceasta crestere se reflecta in mod logic in lanternele LED. Fata de becurile conventionale, lanternele cu LED sunt deja foarte puternice si aceasta diferenta nu face decat in crestere! Majoritatea lanternelor de uz casnic au o putere de lumina mai mica de 1.100 de lumeni. Becurile LED mai puternice sunt mai putin eficiente si consuma mai multa energie fara a adauga prea mult in conditii normale de utilizare.