Tot ce trebuie să știi despre electrocasnicele încorporabile

Cuptor, plită, mașină de spălat vase, frigider…electrocasnicele încorporabile sunt în tendințe, conferă o notă de modernitate bucătăriei noastre. O bucătărie cu electrocasnice încorporabile înseamnă o bucătărie ergonomică, ușor de întreținut și cu un design epurat.

Bucătăria nu mai este o simplă încăpere în care se gătește, în ziua de azi, bucătăria este pentru mulți dintre noi un spațiu de relaxare și socializare în care ne primim prietenii la o cafea pentru a povesti noutățile, în care ne refugiem preț de câteva minute pentru a ne pune gândurile în ordine, să citim revista preferată sau să facem planul pe a doua zi. De aceea, din ce în ce mai multe persoane pun mare preț pe designul unei bucătării. De aceea, cele mai recomandate electrocasnice sunt cele încorporabile deoarece oferă un stil epurat unei bucătării. Putem vorbi despre o veritabilă tendință deoarece acest segment reprezintă numai puțin 40% din vânzările de pe piața electrocasnicelor.

Ce este un electrocasnic încorporabil?

Persoanele care îți doresc o bucătărie echipată au de ales între electrocasnice încorporabile sau electrocasnice de sine stătătoare. Un electrocasnic de sine stătător rămâne la vedere și se instalează oriunde în bucătărie. În schimb, un aparat electrocasnic încorporabil se poate integra în aproape orice piesă de mobilier și este vizibilă doar partea din față.

Numeroase sunt persoanele care vor să afișeze în bucătăria lor cuptoare încorporabile premium, cu un design modern. Poți opta pentru un aparat electrocasic încorporabil care se armonizează perfect cu designul bucătăriei.

Încorporabil, designul înainte de toate

Spre deosebire de un electrocasnic de sine stătător care se poate pune pe suprafața unei piese de mobilier sau chiar pe sol, un aparat încastrabil se integrează în mobilierul din bucătărie. Cu o estetică mai elegantă, electrocasnicele încorporabile sunt preferate de consumatori. Electrocasnicele încorporabile propun o estetică inovatoare și minimaliste datorită unor linii fluide și aeriene. În realizarea electrocasnicelor încorporabile se folosesc materiale nobile precum inoxul sau sticla pentru finisaje perfecte.

Electrocasnice încorporabile pentru o bucătărie mai ergonomică

Un alt avantaj al electrocasnicelor încorporabile este acela că pot fi poziționate la ce înălțime își dorește utilizatorul. Pentru un rezultat optim în materie de ergonomie și un câștig de spațiu apreciabil, optează și tu pentru un aparat electrocasnic încorporabil. Astfel, un cuptor poate fi poziționat la înălțime pentru a evita ca să te apleci, un lucru care nu este posiibl dacă optezi pentru un aragaz. În egală măsură practic, un aparat electrocasnic încorporabil facilitează curățarea bucătăriei. Un singur produs pentru curățenie este suficient pentru a curăța toate aparatele încorporabile. Atunci când aparatele sunt perfect integrate se elimină în egală măsură probleme cum este igiena datorară mizeriei.

Cu toții sțim cât este de neplăcut să curățăm un aparat electrocasnic folosit des cum este aragazul sau cuptorul. Dar acest lucru este valabil și în cazul cuptorului cu microunde sau frigiderului deoarece atrag praf mult și înmagazinează rapid pete de grăsime în timp ce aparatele electrocasnice încorporabile sunt la adăpost de aceste probleme. Cu o singură fațetă vizibilă, expusă, acestea se curăță mult mai rapid și cu mai puține eforturi din partea utilizatorului. Astfel, timpul petrecut în bucătărie poate fi consacrat cinei sau prânzului.

Câteva sfaturi pentru alegerea aparatelor încorporabile

Alege electrocasnice dotate cu echipamente moderne astfel încât aparatura să fie actuală cât mai mult timp cu putință. Spre exemplu, un cuptor dotat cu funcția Touch Control ne va permite accesarea principalelor funcții printr-o singură atingere. Nu uita să pui accentul pe siguranță. Un sistem modern precum Liquid Drop Safe va opri alimentarea plitei atunci când lichidul se revarsă ceea ce este salvator. Nu în ultmul rând, caută accesorii care să îți garanteze confortul. Un cuptor dotat cu funcția de gătire pentru pizza te va ajuta să obții un preparat delicios la tine acasă.