Vacanta la munte cu ciubar si trasee montane la Sovata

vacanta la munte cu ciubar

Sovata este o statiune aflata intr-un cadru natural foarte special si pitoresc, in Judetul Mures si este cunoscuta pentru apele sarate si pentru lacurile heliotermale. Aceasta destinatie ofera numeroase activitati, inclusiv de relaxare si trekking si astfel atrage turisti din toate colturile tarii, indiferent de preferintele pe care le au si de asteptari. Pentru persoanele care vor sa combine momentele de relaxare cu cele de aventura in natura, o vacanta la munte cu ciubar si cu trasee montane este alegerea ideala.

Bucura-te de relaxare in ciubar cu apa sarata

Ciubarul cu apa sarata reprezinta o atractie principala la Sovata. Poti gasi pensiune cu ciubar incalzit unde sa te cazezi pentru a te bucura de astfel de facilitati. Datorita apelor sarate recunoscute in intreaga lume pentru proprietatile terapeutice, ciubarul este o experienta unica si relaxanta pentru toti turistii care vin aici. Numeroase persoane aleg sa se bucure de baile cu ape sarate pentru ca ajuta la ameliorarea durerilor de muschi si de articulatii. Folosind ciubarul, te poti relaxa si vei avea ocazia sa admiri zona in care ai ajuns.

Aventureaza-te pe trasee montane unice

Daca vrei sa explorezi natura si sa te bucuri de zona in care ai ajuns, in Sovata ai mai multe trasee pe care sa le descoperi, atat pe jos cat si cu bicicleta, pentru ca poti face aici inclusiv excursii cu ebike. Unele dintre cele mai populare astfel de trasee sunt:

  • Traseul Sovata – Varful Cetatii – aici vei avea o priveliste unica si speciala asupra statiunii Sovata si a imprejurimilor. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi drumul care te va duce singur pe carari care se afunda in padure, tot mai adanc in inima naturii.
  • Traseul Sovata – Lacul Ursu – un traseu usor pentru persoanele care nu au foarte multa experienta cu trekkingul. Poti conduce catre lacul Ursu, pe care nu il poti rata odata ajuns aici deoarece este faimos in intraga lume pentru proprietatile sale.
  • Traseul Sovata – Varful Piatra Taiata – un traseu recomandat pentru persoanele cu experienta, care fac fata la un parcurs cu mai multe provocari cand vine vorba despre trekking. Daca ai conditie fizica, vei fi rasplatit la final cu peisaje impresionante pe care sa le surprinzi in fotografii.

Te poti aventura singur sau alaturi de intreaga familie

O vacanta la munte intr-o zona in care ai si ciubar dar si posibilitatea de a merge pe trasee montane, este ideala pentru toata familia, dar asta nu inseamna ca nu poti merge si singur. In timp ce adultii se relaxeaza in ciubar, copiii pot sa exploreze natura si pot descoperi zonele verzi din jurul pensiunii.

Statiunea Sovata este una dintre cele mai speciale solutii pentru o vacanta la munte, unde vei gasi atat relaxarea de care ai nevoie cat si trasee montane si locuri pentru drumetii, unde sa faci poze si unde sa fii mai aproape de natura, eliminand astfel rutina de zi cu zi din marile orase. Dupa un astfel de concediu te vei intoarce mai fericit si mai implinit acasa.