Avantajul unui sistem de programare online pentru pacienti

programare online pacienti

Digitalizarea cabinetelor medicale ar putea fi solutia programarilor online la stomatologie. In acest fel, vei putea sa-ti gestionezi programul de lucru cat mai simplu si eficient si sa-ti imbunatatesti relatia cu pacientii tai. Concurenta uriasa pe piata serviciilor stomatologice s-a intensificat in ultima perioada, pe masura ce numarul institutiilor medicale creste. Potrivit datelor, dimensiunea pietei serviciilor medicale dentare din Romania depaseste 1 miliard de lei. Exista peste 15.000 de cabinete stomatologice. Totusi, vorbim despre o piata fragmentata, mai ales una cu concurenta constanta. Pentru a oferi o imagine mai buna, doar 20 de clinici stomatologice atrag 25% din valoarea totala a pietei in fiecare an. Cifrele sunt destul de mari, iar raportul cerere-oferta sugereaza faptul ca clinicile stomatologice pot aduce cota de profit de care are nevoie orice antreprenor pentru a creste.

Tinand cont de toate cele de mai sus, pentru a rezista pe piete de nisa precum stomatologia, este necesara simplificarea programarilor medicale, si implicit, timpul alocat activitatilor productive fata de activitatile administrative, dar si obtinerea unui avantaj competitiv prin promovarea competitiei cu ajutorul tehnologiei online. O aplicatie stomatologica online poate fi secretul pentru optimizarea fluxului de lucru si pentru a ramane in contact bun cu pacientii in orice moment.

Avantajele unei aplicatii de programari online pentru stomatologie

  1. Pacientii nu intarzie la programare – acesta este primul lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand va ganditi sa utilizati o aplicatie online de programare stomatologica. Cu un sistem programari online pacienti integrat de memento prin SMS, pacientii sunt anuntati cand se apropie data programarii, astfel incat vor ajunge la timp la data si ora stabilite. Astfel, pe de o parte nu vei pierde pacienti, iar pe de alta parte nu vei avea probleme in programul tau de lucru, ceea ce inseamna mai multe venituri.
  2. Cunoasteti istoricul medical al fiecarui pacient – Aplicatia de programare  tine evidenta istoricului medical al fiecarui pacient. Veti putea sa vizualizati toate intalnirile inregistrate, sa adaugati informatii utile dupa fiecare evaluare a pacientului si sa salvati anumite documente de lucru, astfel incat sa stiti de ce servicii au nevoie pacientii.
  3. Indiferent daca utilizati un computer sau un telefon mobil, puteti descarca programarea unui pacient direct in aplicatie. Nu vei mai avea nevoie de cineva care sa raspunda mereu la telefon si sa faca programari medicale. Totul poate fi usurat accesand aplicatia pentru programare pacienti online cu un singur click. In plus, veti avea acces mai usor la datele despre fluxul de pacienti prin clinica, veti putea descarca acele rapoarte de care aveti nevoie pentru activitatile companiei si veti avea acces la activitatea clinicii.
  4. Design intuitiv, usor de accesat de pe orice dispozitiv mobil si tableta – aplicatia pentru cabinetul stomatologic este o aplicatie pe care orice angajat o poate folosi cu usurinta, conceputa intuitiv si usor de gestionat. Veti beneficia, de asemenea, de instruire si asistenta pentru a face tranzitia la noul proces de programare cat mai usor posibil.

Dupa cum puteti vedea, propriile aplicatii nu numai ca pot deveni o necesitate in viitorul apropiat, dar va pot aduce si multe alte beneficii, nu doar in ceea ce priveste comunicarea. Cu cat profitati mai mult de oportunitatile de loialitate a pacientilor, cu atat contribuiti mai mult la cresterea fluxului de venituri. Motivarea personalului medical pentru adoptarea de noi tehnologii este un proces care incepe cu deciziile de cumparare, urmate de instruire eficienta. Explicarea acestor beneficii pacientilor si personalului este esentiala pentru succesul cabinetului stomatologic. Formarea trebuie apoi sa fie bine structurata, condusa si consolidata. Viata va fi mult mai usoara cu o aplicatie care sa ajute la programarile facute zi de zi.