Craciun: Bradul de Craciun si Feng Shui

Este timpul sa ne decoram casa pentru a primi cea mai buna perioada a anului si credeti sau nu, bradul de Craciun si Feng shui au o relatie stransa.

Desi, Feng shui nu este interesat de festivitatile religioase si datorita originii sale orientale am putea crede ca nu are nicio influenta asupra sarbatorilor de Craciun, acest lucru nu este adevarat.

Feng shui este interesat de miscarea energetica, fara a lua in considerare emisfera in care ne aflam sau credintele si ritualurile noastre.

Din acest motiv, prin decorarea si localizarea bradului nostru de Craciun, tinand cont de principiile Feng shui, garantam cea mai buna energie pentru Craciun si noul an.

Bradul de Craciun si Feng shui

 

Pentru a activa toata energia buna din casa ta cu un brad artificial de Craciun si Feng shui, trebuie sa fii foarte clar cu privire la coordonatele in care il vei plasa.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa va localizati cu o busola in centrul camerei de zi sau al camerei de zi si sa va uitati unde se afla fiecare punct de coordonate.

Dupa aceasta puteti determina, in functie de scopurile personale, in care dintre urmatoarele coordonate veti plasa bradul de Craciun.

De asemenea, si tinand cont si de coordonatele alese, puteti decide tipul de decorare al bradului de Craciun, in conformitate cu sfatul Feng shui.

Cele mai bune coordonate pentru a plasa bradul de Craciun in acest an sunt: nord-vest, sud-vest, sud-est, nord-est si vest.

Elemente si coordonate

Este foarte important sa stim putin despre teoria elementelor.

Pentru aceasta arta antica chineza, fluxul corect de energie depinde in mare masura de echilibrul dintre cele cinci elemente: apa, lemn, foc, pamant si metal.

Si ele sunt reprezentate nu numai in esenta lor, ci si in forme si culori. Astfel, apa este reprezentata cu albastru si negru, lemn cu verde, foc cu rosu, pamant cu galben si ocru si metal cu culori albe si metalice.

In acelasi mod, pentru Feng shui, fiecare coordonata activeaza un aspect pozitiv al vietii noastre: profesie, familie, sanatate, prosperitate, succes etc.

Si, in plus, fiecare coordonata are un element care o reprezinta.

Puteti obtine deja ideea atunci ca exista culori care activeaza energia foarte bine in anumite locuri ale casei tale.

 

Bradul de Craciun la nord-vest

In functie de energia bradului de Craciun si Feng shui, aceasta coordonata activeaza abundenta si prosperitatea.

Daca alegeti sa plasati bradul la aceasta coordonata, asigurati-va ca decorul este in culori metalice si albe.

Daca iti place traditionalul poti opta pentru ingeri, arcuri si sfere ale acelor culori. Dar daca doriti sa inovati si sa activati in continuare prosperitatea, impodobiti-va bradul cu monede metalice (acestea pot fi chinezesti).

Nu uitati ca acest trebubradie sa aiba o stea luminoasa la varf.

Bradul de Craciun la coordonatele sud-vestice

Conform sfaturilor pentru bradul de Craciun si Feng shui, daca ceea ce iti doresti este sa activezi iubirea pentru a gasi un partener stabil, ar trebui sa te concentrezi pe aceasta coordonata.

In sud-vest, bradul tau ar trebui sa fie decorat cu arcuri rosii, inimioare, porumbei sau broaste testoase, rate de mandarina sau libelule. Desigur, trebuie sa fiti atenti si sa va asigurati ca decorul este intotdeauna in numar par.

Bradul de Craciun la coordonatele sud-estice

In perioada Craciunului acesta, aceasta coordonata va fi responsabila de aducerea binecuvantarilor ceresti.

In aceasta coordonata se pot decora si cu elemente metalice, dar si cu ornamente din lemn sau flori (craciunite).

Ingerii sunt, de asemenea, o optiune excelenta pentru a va decora bradul in aceasta coordonata, atata timp cat este de culorile sau materialele pe care le subliniem deja.