Cum alegi ușa pentru dormitorul vostru fără să te pierzi prea mult în detalii?

Alegerea ușilor de interior este o sarcină de pe lista cu achiziții fixe. Mai exact, nu este indicat din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere al deranjului, să îți schimbi ușa odată cu anotimpul. Vorbim despre o alegerea one time, așa că mare grijă cum o faci.

În rândurile ce mai jos vei învăța cum să alegi ușa perfectă pentru dormitorul vostru, fără să te pierzi prea mult în detalii. Nu e deloc complicat, trebuie doar să ai puțină răbdare și un buget de investit.

Ușa dormitorului nu trebuie să aibă sticlă

Ușile pentru dormitor sunt ca o barieră a intimității. Fie că vorbim de camera copiilor sau de camera părinților, ușile de interior pentru dormitor nu trebuie să fie prevăzute cu geamuri. E un detaliu ce ține de respectul intimității celor din jur, dar și de propriul tău respect.

În plus de asta, vorbim de dormitor, locul tău preferat de odihnă. Nimic din interiorul casei nu trebuie să te distragă atunci când te odihnești. O ușa de interior cu sticlă ar putea să îți proiecteze tot felul de umbre în cameră ce ar putea să îți strice somnul.

Ușa dormitorului trebuie să prezinte un grad ridicat de antifonaj

Un alt detaliu pe către trebuie să îl cunoști despre gama de usi interior este acela că cele mai recomandate sunt cele antifonice. După cum s-a enunțat și mai sus, ușa de interior a dormitorului joacă rol de barieră a intimității. Niciun zgomot nu trebuie să ajungă din exterior în dormitor și viceversa.

Atunci când analizezi potențiala ușă pentru dormitorul tău, întreabă un consultant despre puterea antifonică a acesteia. Alege o ușă foarte bine antifonată și vei vedea cât de liniștite îți vor fi nopțile!

Ușa dormitorului trebuie să fie un bun izolator termic

Un alt aspect important pe care trebuie să îl ai în vizor atunci când începi goana după uși de interior este cel termic. Ușa dormitorului vostru nu trebuie să permită schimbul de căldură dintre dormitor și mediul exterior. Practic trebuie să mențină o temperatură constantă în dormitor, temperatură pe care voi o stabiliți.

Cât de bine poate izola termic o ușă de interior? Aici depinde de materialul din care este confecționată, dar și de cât de corect este montată. Cere-i unui consultant și detalii despre materialul din care este confecționată ușa de interior pe care ești aproape sigur că vrei să o achiziționezi.

Atenție și la cei cu care colaborezi pentru montaj! Orice centimetru în plus sau în minus creează un gol între ușă și tocul acesteia, iar asta înseamnă pierdere de căldură în timp. La fel de important este să fii atent atunci când faci măsurătorile – orice centimetru face diferența!

Acestea sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când achiziționezi ușa pentru dormitorul vostru. Dacă le urmezi pe acestea, cu siguranță nu te vei pierde în detalii.