Cum poti alege clee mai bune modele de fotolii?

Iubitorii de lectura? Nu exista un scaun mai confortabil decat un fotoliu pentru a petrece o duminica lunga acasa citind. Si pentru a purta o conversatie cu oaspetii, poate sorbind o ceasca de ceai sau cafea, este cu siguranta mai practic decat canapeaua, deoarece va permite sa stati cu fata in fata interlocutorului. De neratat in orice living care se respecta, fotoliul este o piesa de mobilier cu origini destul de vechi. In aceasta carte de idei vom vorbi despre fotoliu: de la istoria sa la cele mai moderne fotolii. Atunci cand cumperi cele mai bune piese de mobilier alege-le pe cele care corespund cerintelor tale in materie de stil si design astfel incat sa nu apara probleme din cauza lor, in armonia intregii case. Recomandarea noastra este aceea de a cumpara piese de mobilier pe care chiar sa le poti utiliza fara sa strici toate amenajarea.

Istoria fotoliului

Pentru a ne intoarce la originile fotoliului: un banchet ritual in care zeitatile, care erau evident invitate sa ia masa printre muritorii obisnuiti, se odihneau pe un pat numit pulvinar si isi odihneau confortabil bratul stang pe o perna.

Fotoliul in secolul al XVIII-lea

Cu toate acestea, in secolul al XVIII-lea fotoliul a suferit cele mai importante schimbari si a luat un aspect asemanator cu cel actual. In aceasta perioada, in Franta, s-au nascut fotoliile din cabina, fotoliile balansoare sau fotoliul bergère, in stil Ludovic al XV-lea, care are o perna mobila mare ca scaun si cotierele legate de spatar.

Fotoliul confortabil sau de design

Astazi, fotoliul este o piesa de mobilier care, impreuna cu canapeaua, este un simbol al confortului si relaxarii. Din acest motiv, atunci cand decideti sa cumparati un fotoliu confortabil sau o pereche de fotolii pentru a fi asezate in sufragerie, confortul este una dintre cele mai cautate caracteristici, poate fara a neglija estetica si designul. Daca, pe de alta parte, fotoliul este folosit doar pentru a umple un colt al casei sau pentru a amenaja o camera lipsita de caracter cu o piesa de design, confortul poate lua loc pe spate, deoarece fotoliul va avea o functie predominant decorativa.

Ce trebuie sa ai in vedere inainte de a cumpara un fotoliu

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le decideti cand doriti sa cumparati un scaun de lectura este sa decideti unde va fi pozitionat si ce utilizare se va face din acesta, pentru a putea decide in cel mai bun mod cel mai potrivit model, stil si material.

Tine cont de restul mobilierului

Un fotoliu care va fi amplasat in sufragerie sau, in orice caz, in zona de living, va trebui sa tina cont de stilul si culorile oricarei canapele si de restul mobilierului si accesoriilor din acelasi spatiu.

Scaunul de lectura in stil modern

Cel mai comun si raspandit stil pentru un fotoliu confortabil si pentru mobilarea intregii case este cu siguranta stilul modern. Stilul modern se caracterizeaza prin linii simple si geometrice si prin culori indraznete sau complet neutre.

Stil scandinav si fotolii confortabile

Un alt stil foarte popular si apreciat, mai ales de cativa ani, este stilul scandinav. Rafinat in materiale si capabil sa evoce confort si esentialitate, stilul nordic si fotoliile in acest stil vor fi perfecte pentru orice mediu.

Fotoliile de design

Un fotoliu de lectura sau un fotoliu de dormitor de designer va adauga un plus de stil casei., deoarece va servi atat ca un scaun confortabil, cat si ca o piesa decorativa. Daca vreti sa economisiti, totusi, este mai bine sa apelati pe piata pentru fotolii ieftine: exista altele foarte confortabile si perfecte pentru cei care sunt atenti la portofelele lor.