Ce trebuie sa faci cand ai insolatie

Majoritatea persoanelor au trecut la un moment dat in viata printr-un episod de insolatie astfel ca au cautat pe internet sau la medic mai multe informatii despre remedii pentru insolutie.

In primul rand, aflam de pe doctormit.ro ca insolatia este o afectiune generata de supraincalzirea corpului datorita expunerii prelungite la soare sau efectuarea efortului fizic la temperaturi ridicate. Insolatia se instaleaza in momentul in care temperatura corpului ajunge la 40 grade C sau mai mult de atat si apare mai ales in lunile de vara. In situatia in care temperatura corpului depaseste valoarea de 40 grade C, situatia devine una grava pentru sanatate si ne poate pune in pericol viata.

O persoana poate sa faca insolatie datorita faptului ca aceasta devine prea fierbinte si pierde lichidele si sarea din organism, ceea ce duce la instalarea starii de oboseala, slabiciune si crampe musculare. Unele persoane pot prezenta greata, convulsii, confuzie, dezorientare, pierderea constientei sau coma.

Tot de la Doctormit aflam ca predispozitie pentru a face insolatie o au persoanele care sufera de boli cardiace acute sau cronice, persoanele supraponderale si cele care se confrunta cu probleme endocrinologice sau de metabolism. De cele mai multe ori, insolatie fac persoanele care sunt la extreme de varsta, respectiv copii sau persoanele in varsta. Pe de alta parte, pot face persoanele care lucreaza un timp indelungat sub razele de soare mai ales in dupa-amiazele fierbinti de vara.

Cert este faptul ca afectiunea este una serioasa si trebuie tratata serios si cat mai repede. Cu cat se va interveni mai repede cu remedii pentru insolatie, cu atat nu se va mai ajunge la cazuri grave.

Conform doctormit.ro, simptomele prin care se manifesta insolatia sunt starile de greata, voma, slabiciune, oboseala excesiva, cefalee, crampe musculare, stare confuza, temperatura ridicata a corpului, piele rosie insotita sau nu de uscaciune, puls rapid, dificultati de respiratie, stare de soc sau coma.

Daca prezentati una dintre aceste simptome este important sa mergeti la medic pentru o diagnosticare corecta si pentru a administra unul dintre remediile pentru insolatie.

Printre remediile naturiste pentru insolatie se numara diferite mijloace care duc la scaderea temperaturii corpului. Printre acestea se regasesc recomandarea de a face o baie in apa rece, de a aplica comprese cu apa rece pe piele sau chiar utilizarea paturilor de racire. Paturile de racire se infasoara in jurul persoanei astfel incat seturile de gheata sa fie plasate la axila, gat si spate. Astfel, putem reusi sa scadem rapid temperatura sangelui.

In cazurile mai grave de insolatie medicii pot recomanda medicamente pentru scaderea temperaturii corpului.

Asadar, daca prezentam simptome de insolatie, Doctormit ne recomanda sa intervenim cat mai repede pentru a nu ne agrava starea de sanatate.

Alte informatii despre subiect puteti afla din urmatorul videoclip DoctorMIT: