Cum amenajezi baia cu stil ?

Baia este locul in care te simti cel mai in largul tau, adesea fredonezi melodiile preferate in timp ce iti duci la indeplinire rutina de ingrijire zilnica. Tocmai de aceea este foarte important sa te inconjori de toate elementele care iti asigura confortul fara a neglija functionalitatea si aspectul estetic.

Printre cele mai importante elemente care se regasesc intr-o baie se numara si o oglinda baie. Aceasta din urma este foarte practica deoarece fara o oglinda ar trebui sa te aranjezi in alte incaperi ale casei. O oglinda baie nu numai ca este practica dar poate sa si completeze in mod armonios design-ul, oferind un plus de originalitate si personalitate proprie.

Oglinda baie, un element important pentru design-ul interior

Designerii de interioare recomanda in special in spatiile mici sa se amplaseze in mod strategic oglinzi, astfel incat sa reflecte lumina spre zonele mai intunecate si sa lase senzatia unui spatiu mult mai mare.

Daca doresti sa profiti cat mai mult de acest principiu al reflexiei si sa te bucuri de un spatiu luminos pe tot parcursul zilei, atunci iti recomandam sa amplasezi corpuri de iluminat de-o parte si de alta a modelului de oglinda baie. In cazul in care spatiul nu iti permite mai mult decat sa pui o oglinda, atunci poti opta pentru un model cu spoturi incorporate.

sursa foto:laguna.ro

Reflexia luminii va crea o atmosfera calda ce te indeamna la relaxare, amplificand calitatile stilului de amenajari ales pentru baia ta. Oglinda este foarte importanta pentru baia ta si poate transforma totul in jur in mod semnificativ.

Atunci cand alegi o oglinda baie trebuie sa ai in vedere stilul de amenajari interioare existent sau dorit a se pune in practica. In caz contrar, oglinda va parea ca nu face parte din imaginea de ansamblu si va iesi in evidenta dar nu intr-un mod pozitiv. De exemplu, daca ai in baie un design elegant atunci o oglinda in stil minimalist va strica imaginea de ansamblu.

Design-ul modern al oglinzilor pentru baie a adus in atentie numeroase modele, incepand de la cele mai creative pana la cele mai elegante modele. Mai ales daca baia ta are si o fereastra atunci poti sa creezi o conexiune intre lumina artificiala si lumina naturala. Joaca-te cu luminile si vei putea obtine efecte interesante care vor valorifica design-ul interior al baii tale.

O oglinda baie in tendinte sau personalizata?

Tendintele actuale sunt destul de variate asadar, va fi imposibil sa nu gasesti un model care sa se plieze preferintelor tale si necesitatilor spatiului. Totusi, fiind vorba despre un element atat de important, este esential sa alegi un model de calitate care sa te serveasca pe termen lung.

Daca alegi un model de oglinda baie cu rama atunci trebuie sa tii cont ca aceasta din urma sa se plieze design-ului interior ales. In cazul in care doresti sa oferi baii tale un aspect mai interesant atunci poti alege un model de rama care sa contrasteze cu elementele existente.

Amenajarea unei bai tine cont si de creativitate, asadar, nu este important sa alegi neaparat un stil anume care sa te defineasca. Poti opta pentru un stil propriu cu ajutorul caruia sa personalizezi baia dupa bunul tau plac.