Cum se obtine cheresteaua de lemn

cherestea lemn

O simpla cautare de tamplarie la comanda sau balustrada din lemn va aduce inapoi mai multe locatii, unele aratand mai bine decat altele, dar in cine ai incredere? De asemenea, atunci cand comparati balustrada de pe raft, comparati ca pentru ca? Materiale diferite. Profilurile diferite si costul de livrare necunoscut formeaza toate un factor atunci cand faceti cumparaturi online si atunci cand investiti intr-un produs din lemn, acest lucru poate fi o provocare.

Informatii utile despre cumpararea de cherestea online

Produsul va fi furnizat in lungimi fixe sau in lungimi aleatorii, acest lucru se intampla adesea in magazinul de lemn si, daca nu este observat, s-ar putea sa fiti dezamagit. Costul de livrare este inclus? Multe site-uri online arata costurile brute, dar nu reusesc sa includa livrarea pana la etapele finale de finalizare a comenzii, ceea ce poate afecta foarte mult pretul. Verificati si modalitatea de livrare, uneori furnizorii livreaza doar la santiere nu la locuinte rezidentiale.

Ar trebui sa cumparati lemn de esenta tare? Aceasta selectie poate avea o serie de factori, de exemplu daca va fi utilizata intern sau extern.

Care este cel mai bun lemn de folosit? Aceasta depinde de aplicatie. De exemplu, daca cumparati balustrada din lemn si urmeaza sa o vopsiti, atunci pretul devine mai mult un factor decat calitatea fibrelor lemnului. Asigurati-va ca vedeti preturile la mai multe tipuri de cherestea pentru a obtine cea mai buna solutie pentru dvs.

Se va potrivi toata cheresteaua daca cumpar de la diferiti furnizori? Nu. Lemnul este un produs natural, asa ca daca cumparati balustrada din nuc si arhitrava din nuc, cel mai bine este sa cumparati de la acelasi furnizor pentru a asigura o potrivire constanta.

Cand un copac este gata de recoltat, acesta este doborat, dezramificat si, de obicei, taiat intr-un bustean de cap, un bustean de mijloc si un bustean de sus, plus una pana la trei sectiuni. Lemnul de coroana si ramuri poate fi colectat pentru a fi taiat si folosit ca combustibil forestier.

La fabricile de cherestea se folosesc diferite metode de taiere. Ferastraul circular domina printre fabricile de cherestea mici, in timp ce ferastraile cu banda reducatoare si ferastraile circulare reductoare sunt cele mai comune in fabricile de cherestea mai mari. Procesul de reducere macina segmentele circulare din afara dreptunghiului, care este apoi impartit in scanduri.

Ferastraiele de profilare decupeaza un profil din sectiunea transversala a bustenilor, iar apoi ferastraiele circulare impart scandurile in diferite dimensiuni de sectiune.

Cea mai obisnuita metoda de taiere a lemnului de rasina de conifere este taierea in bloc, urmata de taierea din nou. Cu taierea cu blocuri, busteanul este rotit in cea mai buna pozitie si taiat pentru a utiliza in mod optim dimensiunile busteanului. Apoi este asezat astfel incat taietura centrala sa poata fi taiata in scanduri. Cheresteaua primeste o sectiune transversala dreptunghiulara, cu exceptia scandurilor exterioare, care au o anumita margine in scadere, ceea ce inseamna ca marginea este rotunjita in loc sa fie ascutita. Lemnul din partea interioara a busteanului este randamentul principal, in timp ce lemnul din partile exterioare este numit scanduri laterale.