De ce alegem begonia semperflorens pentru balcon

de ce sa alegem begonia pentru balcon

De ce alegem begonia semperflorens pentru balcon: Frumusete, usurinta in ingrijire si longevitate

Begonia se numara printre cele mai populare flori pe care le poti creste pe balcon. Aceasta planta va da o nota eleganta in amenajarea casei si va adauga culoare, oferind astfel o experienta vizuala incantatoare pentru musafirii care ajung la tine, dar si pentru membrii familiei care se pot bucura zilnic de frumusetea acestor flori.

Begoniile sunt frumoase si variate

Begonia semperflorens este o planta cu o mare diversitate de culori si forme, motiv pentru care isi va gasi imediat locul in orice balcon. Poti alege begonie roz, rosu, alb sau portocalie si vei crea astfel un decor unic si interesant pe balconul tau. Formele sale variate, asa cum sunt cele cu flori simple sau cele cu flori batute iti ofera posibilitatea de a combina plantele pentru a obtine aspectul dorit.

Begonia se ingrijeste usor

Begonia este o planta cunoscuta pentru modul usor de a fi ingrijita. Ingrijirea florii de begonia semperflorens o face potrivita inclusiv pentru cei care nu au deloc experienta cu plantele. Begoniile prefera solul umed, dar ai grija sa nu o uzi foarte mult pentru ca radacinile ei vor avea de suferit. Totodata, planta rezista la temperaturi ridicate, fiind potrivita pentru zonele care sunt mai mult expuse la soare. Vei avea flori de begonie pe tot parcursul verii si uneori chiar si primavara tarziu sau toamna devreme.

Begonia rezista bine la umbra partiala

Un alt aspect care face ca begonia sa fie usor de crescut, este faptul ca rezista bine la umbra partiala. Prin urmare, se poate dezvolta corect acolo unde lumina este filtrata si astfel va fi ideala pentru balcoanele pozitionate spre nord sau pentru zonele ceva mai umbrite. Totodata, daca stai la ultimul etaj, vei putea creste begonii cu succes. Va trebui insa sa te asiguri ca planta ta are suficient de multa lumina pentru a inflori.

Begonia sta bine in ghivece suspendate

Poti planta begonii in ghivece clasice, in ghivece suspendate sau chiar in jardiniere mari. O poti planta in balcoanele mici, acolo unde spatiul este limitat deoarece va sta la fel de bine si in ghivece suspendate, care te vor ajuta sa optimizezi spatiul.

Begonia rezista bine la daunatori

Begonia este de obicei foarte rezistenta la daunatori, fiind mai usor sa ii mentii sanatatea pe termen lung. Poti sa fii atent insa la afide si la alte mici insecte, pe care le vei elimina cu succes la timp, utilizand insecticide si alte astfel de produse.

Atunci cand optezi pentru begonii pentru balconul tau, vei avea mai multe avantaje si beneficii. Putem mentiona frumusetea plantei, modul usor de ingrijire si toleranta acesteia la umbra. Daca adaugi la toate acestea si inflorirea abundenta pe termen lung, vei descoperi ca begonia este planta ideala pentru balcoane. Te va incanta cu florile ei pe tot parcursul verii, uneori chiar si toamna tarziu si nici nu trebuie sa ii acorzi foarte multa atentie. In plus, begonia este o alegere optima si pentru persoanele care nu stau mult acasa, sau care stau pe zone mai putin expuse la lumina.